Skip to main content

Άγκυρα προς Αθήνα: Εκδώστε και τους «8», ξέρετε από χούντα

Η Ελλάδα είναι «μια χώρα που γνώρισε τις αρνητικές συνέπειες μιας στρατιωτικής χούντας στο παρελθόν», ανέφερε ο Χουσεΐν Μουφτούογλου

Την έκδοση και των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο, αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, ζητεί η εκ νέου η Άγκυρα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουσεΐν Μουφτούογλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόρριψη της έκδοσης πέντε εκ των οκτώ Τούρκων από το Εφετείο Αθηνών, η Ελλάδα θα έπρεπε να εκδώσει και τους οκτώ εκζητούμενους, καθότι «γνωρίζει τι σημαίνει χούντα».

«Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία έκδοσης σχετικά με τα οκτώ άτομα που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του τουρκικού λαού και της Αυτού Εξοχότητας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στις 15 Ιουλίου 2016 και κατέφυγαν στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε δυσκολία να κατανοήσουμε την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που απέρριψε την έκδοση των πέντε αυτών ατόμων, ενώ αποδέχεται το αίτημά μας για την έκδοση τριών άλλων», επισήμανε ο Τούρκος διπλωμάτης.

«Ως μια χώρα που γνώρισε τις αρνητικές συνέπειες μιας στρατιωτικής χούντας στο παρελθόν, και ως εκ τούτου θα μπορούσε να συμπάσχει στην Τουρκία αυτή την περίοδο, αναμένουμε από τη γείτονα και σύμμαχό μας, την Ελλάδα, να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία» τόνισε ο Χουσεΐν Μουφτούογλου.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η διαδικασία έκδοσης επί του παρόντος εκκρεμεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην επερχόμενη περίοδο», διεμήνυσε ο Τούρκος διπλωμάτης.