Skip to main content

Τουρκική κυβέρνηση: Ελπίζουμε οι απόψεις Καμμένου να είναι προσωπικές

Η Τουρκία έχει τη δύναμη, τη δυνατότητα και τη στρατηγική να προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς

Την ελπίδα οι απόψεις του Έλληνα υπουργού Πάνου Καμμένου να είναι προσωπικές εξέφρασε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνηση Νουμάν Κουρτουλμούς.

Όπως ανέφερε, η Τουρκία έχει τη δύναμη, τη δυνατότητα και τη στρατηγική να προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ερωτηθείς εάν στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκε η δήλωση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, «Ας έρθουν στα Ίμια και να δούμε πώς θα φύγουν», ο Νουμάν Κουρτουλμούς απάντησε:

«Υπήρξαν πολλοί πολιτικοί που έκαναν δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι και ο Έλληνας ΥΠΑΜ εξέφραζε μόνο τις δικές του απόψεις. Ελπίζω ότι δεν είναι επίσημες απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν εξυπηρετούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη διασφάλιση ειρήνης στο Αιγαίο. Η Τουρκία γνωρίζει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο. Τα Ίμια για την Τουρκία έχουν ένα συμβολικό νόημα. Με αυτή την έννοια η Τουρκία έχει και τη δύναμη, και την δυνατότητα και τη στρατηγική για να προστατεύσει κάθε δικαίωμά της και δίκαιο στη θάλασσα του Αιγαίου».