Skip to main content

Αγγελούδης: «Διασώστε τουλάχιστον τα προσχήματα»

Τρεις επιστολές προς τους Σοφοκλή Πιλάβιο, Παναγιώτη Μπιτσαξή και Σπύρο Καπράλο έστειλε ο Στέλιος Αγγελούδης.

 

Το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τέως Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού, Στέλιος Αγγελούδης, έστειλε τρεις επιστολές στους Σοφοκλή Πιλάβιο, Παναγιώτη Μπιτσαξή και Σπύρο Καπράλο σχετικά με την υπόθεση της ΠΑΕ Ηρακλής. 
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΙΛΑΒΙΟ
 
«Προς:  Πρόεδρο ΕΠΟ
κ. Σοφοκλή Πιλάβιο
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Ανέμενα όπως και όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι μέχρι την  τελευταία στιγμή την αντίδραση της ΕΠΟ στην κατάσταση που δημιουργήθηκε στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Ανεχθήκατε δεκαετίες τώρα το ποδόσφαιρο να ελέγχεται από “παρέες”. Ανεχτήκατε την αδιαφάνεια, την διαφθορά, την απουσία κάθε αναπτυξιακής προοπτικής με αποτέλεσμα  το λαοφιλέστερο άθλημα να εξελιχθεί σε ένα κακόγουστο, αδιαφανές show που διασύρει την χώρα μας διεθνώς.
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Εκ της θέσεως σας, σας δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλετε στην κάθαρση και την ίαση της νοσηρότητας που οδήγησε στη διάλυση και τον διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Εσείς επιλέξατε -δίκην  Πόντιου Πιλάτου- να αναθέσετε αυτή τη διαδικασία   στα όργανα και στα πρόσωπα που ευθύνονται -στην ουσία εξέθρεψαν- χρόνια τώρα την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ως αποτέλεσμα της τακτικής αυτής  μια ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία καμία σχέση δεν είχε με τον εκφυλισμό του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία, να βρίσκεται σήμερα σε μικρότερη κατηγορία, ίσως γιατί έτσι εξυπηρετείτε η παραμονή όλων όσων ευθύνονται για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου στο προσκήνιο.
 
Κύριε Πρόεδρε, σας καλώ έστω και την ύστατη αυτή στιγμή επιδεικνύοντας την ευαισθησία σας να παρέμβετε κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου υπέρ του Ηρακλή, ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να διασωθούν τα προσχήματα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η υπόθεση της διαφάνειας, της κάθαρσης, της ισονομίας και της δικαιοσύνης θα έχουν θυσιαστεί στο βωμό της σκοπιμότητας.
 
Με τιμή
 
Στέλιος Αγγελούδης
Μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Τέως Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού»
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΠΙΤΣΑΞΗ
 
«Προς: Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
κ. Μπιτσαξή Παναγιώτη
 
Αγαπητέ Γενικέ,
 
Δεν είχα ούτε την ευκαιρία να μιλήσω  μαζί σας , αλλά και προφανώς δεν θεωρείται ότι χρειάζεστε την ταπεινή γνώμη μου, όπως και άλλων στελεχών της αθλητικής οικογένειας για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς και αδιαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Παρακολουθώ εκ του τύπου τις προσπάθειες σας και χωρίς να εισέλθω σε λεπτομέρειες,  που είναι γνωστές στην φίλαθλη κοινή γνώμη,  θεωρώ ότι πρέπει να αξιολογήσετε μία και μόνο βασική επισήμανση. 
 
Η δεδομένη και υπαρκτή βούληση της πολιτείας να επιβληθεί επιτέλους κάθαρση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο υπονομεύεται από την  διαδικασία που επιλέχθηκε δηλαδή να πραγματοποιηθεί από εκείνους οι οποίοι  ανέχθηκαν ή συνέβαλαν την δημιουργία αυτών των καταστάσεων. 
 
Θύμα αυτής της διαδικασίας μία ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία ενώ κέρδισε την παραμονή της αγωνιστικά, βρίσκεται στην μικρότερη κατηγορία.
 
Σας ζητώ ως αρμόδιος εκπρόσωπος της συντεταγμένης πολιτείας να παρέμβετε με κάθε τρόπο ώστε να ακυρωθεί η τεράστια αδικία με την παρέμβασή σας ως πολιτεία στην συζήτηση της υποθέσεως στις 20/9/2011, ζητώντας ισονομία και δικαιοσύνη.
 
Με τιμή
 
Στέλιος Αγγελούδης
Μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 
Τέως Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού»
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΠΡΑΛΟ
 
«Προς: Πρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 
κ. Σπύρο Καπράλο
 
Αγαπητέ Πρόεδρε,
 
Ματαίως ανέμενα το αυτονόητο, δηλαδή την σύγκλιση της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τον διασυρμό του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς δικαιώνεται η άποψη, ότι η ΕΟΕ αποτελεί πάντα απλό θεατή στα όσα συμβαίνουν στον Ελληνικό αθλητισμό. Σας παρακαλώ λοιπόν στην επόμενη συνεδρίασης ολομελείας να προτάξετε το θέμα του ποδοσφαίρου και της κατάστασης που επικρατεί σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο.
 
Με τιμή
 
Στέλιος Αγγελούδης
Μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 
Τέως Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού»