Skip to main content

Αγγελούδης: «Αν ήμουν ο Πιλάβιος θα είχα παραιτηθεί»

Για τις τρεις επιστολές που απέστειλε σε ΕΠΟ, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρθηκε ο Στέλιος Αγγελούδης.

 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero FM» φιλοξενήθηκε το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την παρέμβαση του με τις τρεις επιστολές που απέστειλε σε ΕΠΟ, ΓΓΑ και ΕΟΕ αναφορικά με την υπόθεση της ΠΑΕ Ηρακλής. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
«Εδώ και 2 χρόνια λόγω φόρτου εργασίας είχα ουσιαστικά αποσυρθεί από την ερασιτεχνική μου ενασχόληση με τα δρώμενα στον ελληνικό αθλητισμό αλλά πλέον έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Δεν μπορώ να μένω σιωπηλός σε αυτές τις αλητείες που γίνονται τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ενώ όλο το πανελλήνιο γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει στην υπόθεση του Ηρακλή. Η υπόθεση αυτή πάντως δεν είναι απλά υπόθεση του Ηρακλή αλλά υπόθεση της Θες/νίκης, οτιδήποτε αφορά στους ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή είναι υπόθεση όλης της Θες/νίκης. 
 
Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως υπάρχουν κυκλώματα που προστατεύουν τα συμφέροντα τους και μπροστά σε αυτό το φαινόμενο οι ομάδες της Θες/νίκης δεν πρέπει να μένουν απροστάτευτες. Έχει ξεκινήσει μια διαδικασία κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουμε αφήσει αυτή τη διαδικασία να την ξεκαθαρίσουν (κατά το ήμισυ) τα πρόσωπα που δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση. Δεν μπορεί αυτή η ΕΠΟ και τα δικαιοδοτικά της όργανα να καλείται να ξεκαθαρίσει αυτή την κατάσταση, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της Πολιτείας. Αν ήμουν εγώ στην θέση του κ. Πιλάβιου θα είχα παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας. 
 
Ελπίζω έστω και την ύστατη στιγμή να βγει η ΕΠΟ στα πολιτικά δικαστήρια και να παραδεχθεί ότι υπήρξαν 2 μέτρα και 2 σταθμά στις αποφάσεις της. Είναι επίσης χρέος της ΓΓΑ να προστατέψει την δικαιοσύνη και την απόδοση δικαιοσύνης, δεν μπορεί να τιμωρούνται 2 ομάδες για τον ίδιο λόγο, για πλαστογραφία, με διαφορετικές ποινές. Τέλος, η Ολυμπιακή επιτροπή εδώ και 2 μήνες που γίνονται όλα αυτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει κάνει τίποτε, πρέπει να ασχοληθεί η ολομέλεια της Ολυμπιακής επιτροπής με την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι έχει κάνει η επιτροπή για όλα αυτά; Τίποτε και θεωρώ ότι πρέπει να επέμβει» 
 
Για το τι περιμένει να συμβεί με τις επιστολές που απέστειλε:
 
«Δεν περιμένω να πάρω απάντηση, τουλάχιστον από τους 2 εκ των 3 φορέων που απευθύνθηκα ενώ ξέρω ότι πιθανότατα θα δεχθώ και προσωπικές επιθέσεις για την ενέργεια μου να στείλω τις επιστολές. Θεωρώ ότι εκπροσωπώ την πόλη της Θες/νίκης, την οποία πρέπει να σεβαστεί ο κ. Πιλάβιος και να δώσει ένα τέλος σε αυτό το ανοσιούργημα. Ασχολήθηκα πολλά χρόνια με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, από μεράκι και με όρεξη να προσφέρω, μέσα από αυτή την ενασχόληση γνώρισα και όλους αυτούς τους επαγγελματίες παράγοντες και είδα από πρώτο χέρι πως λειτουργούν. Είναι μια αηδία όλο αυτό το σύστημα και πρέπει επιτέλους να καθαρίσει. Την ερχόμενη Τετάρτη θα πάω στην ολομέλεια της Ολυμπιακής επιτροπής και θα θέσω το θέμα του Ηρακλή και της κάθαρσης προ της ημερησίας διατάξεως».