Skip to main content

Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές Τσίπρα - Τσακαλώτου

Οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, βρίσκονται σε πολύ κακό σημείο, μέχρι του βαθμού της «μη συνεργασίας».

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα να γεφυρωθούν κάπως οι διαφορές και να αποκατασταθούν οι σχέσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ισχύουν όσα σας γράφαμε ήδη από την περασμένη εβδομάδα: Βρίσκονται σε πολύ κακό σημείο. Σε πόσο; Μέχρι του βαθμού της «μη συνεργασίας».

Οπως πληροφορούμαστε τώρα, ο κ. Τσακαλώτος έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι πρέπει να συστήσει μια διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα παίρνει τις αποφάσεις για την αξιολόγηση και αυτός απλώς θα τις μεταφέρει στους θεσμούς! Γιατί το κάνει (για την ακρίβεια, το «τραβάει στα άκρα»); Διότι όπως λέει ο ίδιος σε στενούς του συνεργάτες:

α) Βαρέθηκε να τον κατηγορούν ότι δεν έχει καλή αντίληψη της διαπραγμάτευσης και άρα μεταφέρει λάθος μηνύματα στον πρωθυπουργό και τον «παγιδεύει».

β) Δεν θέλει να αναλάβει όλη την ευθύνη για τα σκληρά μέτρα που φέρνει το κλείσιμο της αξιολόγησης, αφού θα του προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία στο αριστερό του προφίλ.