Skip to main content

Αγχωτική νίκη για ΠΑΟΚ, 2-1 τον Ατρόμητο στην Τούμπα (video)

Ο «Δικέφαλος» κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ κάνοντας το 6/6 εντός έδρας ενώ οι Περιστεριώτες γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα

Τη νίκη-ανατροπή με 2-1 επί του Ατρομήτου στην Τούμπα κατέκτησε ο ΠΑΟΚ για την 11η αγωνιστική της Super League.

Ο «Δικέφαλος» κατάφερε έτσι να κάνει το 6/6 εντός έδρας σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όπου ισοβαθμεί στους 21 βαθμούς μαζί με την ΑΕΚ. Αντίθετα οι Περιστεριώτες γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα και βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έχοντας 20 βαθμούς και ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτό το παιχνίδι τελείωσε η τιμωρία των επτά αγωνιστικών κεκλεισμένων η οποία είχε επιβληθεί στους Θεσσαλονικείς κάτι που σημαίνει πως στις 10 Δεκέμβρη και το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τον κόσμο στο πλευρό τους.

Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε στο 22΄όταν ο Ούμπιντες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο νεαρός Στρούγγης -στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ατρομήτου- πήρε την κεφαλιά νικώντας τον Ρέι για το 0-1. Αυτό μάλιστα ήταν και το πρώτο γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ εντός έδρας σε ροή αγώνα καθώς με την Κέρκυρα είχε δεχθεί γκολ με πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ του Πορτογάλου σπάει το τρομερό σερί που έτρεχε ο Γιαννιώτης έχοντας 765 λεπτά και 8,5 παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ.

Στο 33΄ο Ατρόμητος βγήκε σε κόντρα επίθεση με τον Ντιγκινί να πασάρει στον Ντάουντα αλλά η φάση σταμάτησε λανθασμένα ως οφσάιντ κάτι που έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο της ομάδας. Ένα λεπτό αργότερα, οι «ασπρόμαυροι» έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Μάτος σέντραρε από τα δεξιά και ο Ελ Καντουρί αμαρκάριστος από θέση βολής πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε απελπιστικά εκτός εστίας.

Ο «Δικέφαλος» κατάφερε να ισοφαρίσει στο 44΄όταν ο Στρούγγης από ωραίος έγινε μοιραίος ανατρέποντας τον Μακ και ένα λεπτό αργότερα, ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ανατροπή για τους «ασπρόμαυρους» ολοκληρώθηκε στο 71' όταν τα σουτ των Μάτος και Κουλούρη κόντραραν στα σώματα με τη μπάλα να καταλήγει στον Κάμπος που σούταρε και η μπάλα από νέα κόντρα στον Ούμπιντες ξεγέλασε τον Γιαννιώτη και κατέληξε στα δίχτυα του για το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 75΄για να πετύχει και άλλο γκολ με τον Πρίγιοβιτς να αστοχεί σε τετ α τετ αλλά ο βοηθός σταμάτησε τη φάση ως οφσάιντ κάτι που έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Οι τελευταίες φάσεις της αναμέτρησης ανήκαν στους φιλοξενούμενους όταν στο 80΄ο Κιβρακίδης σούταρε από τα ριστερά αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας ενώ στο 86΄η άμυνα του ΠΑΟΚ απομάκρυνε με δυσκολία το κόρνερ των Περιστεριωτών.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ (65΄Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Κάμπος, Ελ Καντουρί (84΄Σάχοβ), Μακ (78' Λημνιός), Κουλούρης.

Ατρόμητος (Κάναντι): Γιαννιώτης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μαντσόν, Στρούγγης (64΄Νάτσος), Ούμπιδες, Βασιλακάκης (81΄Μενσά), Μπουσούλατζιτς (88΄Μπαστακός), Κιβρακίδης, Ντιγκινί, Ντάουντα.

Δείτε τα γκολ πατώντας εδώ