Skip to main content

Αγαπηδάκη: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το ρυθμό των εμβολιασμών

«Με τα εργαλεία που υπάρχουν, όπως φάρμακα και εμβόλια, δε θα έπρεπε να χάνεται ούτε μία ανθρώπινη ζωή», υπογράμμισε η υπουργός Υγείας

«Υπάρχει αύξηση στον ρυθμό των εμβολιασμών αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και γρίπης που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε, το γεγονός ότι έχουμε υποδιπλάσιο αριθμό θανάτων σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι δεν μας ανακουφίζει, καθώς με τα εργαλεία που υπάρχουν, όπως φάρμακα και εμβόλια, δε θα έπρεπε να χάνεται ούτε μία ανθρώπινη ζωή.

Σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 657 εμβολιαστικά κέντρα αλλά και κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που μπορούν να πηγαίνουν σε νησιά ή σε οίκους φροντίδας ηλικιωμένων ώστε να εμβολιάζουν τους πολίτες.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ξεκίνησε ξανά ο ΕΟΔΥ την ενημέρωση των γιατρών για τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια, ώστε να μπορούν να τα συστήνουν στους ασθενείς τους.

Η κ. Αγαπηδάκη κάλεσε τα ευάλωτα άτομα και τους πολίτες άνω των 60 τα άτομα να προχωρήσουν στον εμβολιασμό για τη γρίπη και τον κορωνοϊό και όσοι έχουν συμπτώματα, ή εχουν διαγνωστεί θετικοί να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρό τους και να λαμβάνουν αντιική αγωγή.

Όπως εξήγησε, η αναπληρώτρια υπουργός το φαινόμενο είναι δυναμικό, «το παρακολουθούμε δεν συντρέχει λόγος πανικού αλλά είμαστε σε αυξημένη εγρήγορση για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους πολίτες».