Skip to main content

«Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο»

Την αγανάκτησή τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης θα εκφράσουν αύριο, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο κίνηση πολιτών.

Την αγανάκτησή τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης θα εκφράσουν αύριο, Τετάρτη, κίνηση πολιτών.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας θα συγκεντρωθούν στις 6 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο «αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες», όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές δεν «είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά». Το «Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο» αποτελεί ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.

«Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε».