Skip to main content

Αυξήθηκαν τα περιστατικά αεροδιακομιδής στην Κ. Μακεδονία

Mόνο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο καταγράφηκαν περίπου 22 περιστατικά αεροδιακομιδής από το ΕΚΑΒ με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Αύξηση των περιστατικών αεροδιακομιδής με το ελικόπτερο της πυροσβεστικής, συνοδεία γιατρών του ΕΚΑΒ, σημειώθηκαν φέτος το καλοκαίρι, σε σχέση με πέρσι, στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόνο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο καταγράφηκαν περίπου 22 περιστατικά αεροδιακομιδής από το ΕΚΑΒ με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ πέρσι ολόκληρο το καλοκαίρι είχαν καταγραφεί 15 περιστατικά, όπως είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9fm", η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Χρυσή Ματσικούδη.

Η κ. Ματσικούδη, ανέφερε ότι "τα περιστατικά ποικίλουν, από καρδιολογικά, εγκεφαλικά καθώς και τροχαία ατυχήματα" και τόνισε ότι "ο ρόλος του ελικοπτέρου είναι για να απεγκλωβιστούν ασθενοφόρα και γιατροί, σε διάφορες περιοχές και να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους".

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, επισήμανε επίσης, ότι «άρχισε να γίνεται γνωστό, ότι οι αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μόνο για τα σοβαρά περιστατικά, μάλιστα φέτος υπήρχαν δύο περιστατικά αεροδιακομιδής από το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να παραμείνουν στην περιοχή τα δύο ασθενοφόρα που υπάρχουν και εξυπηρετούν ολόκληρο το νομό».

"Τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν στο νομό Χαλκιδικής", τόνισε η κ. Ματσικούδη και υπογράμμισε ότι η υπηρεσία φέτος λειτουργεί από το Μάιο, θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και εξυπηρετεί τους πολίτες, από Παρασκευή μέχρι Κυριακή.