Skip to main content

Αύξηση κερδών και εσόδων στο γ’ τρίμηνο κατέγραψε ο ΟΤΕ

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ ανήλθαν σε 78,3 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2015, αυξημένα κατά 13,3% σε σχέση με πέρυσι

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο του 2015 ο Όμιλος ΟΤΕ, ενώ για το υπόλοιπο του έτους εκτιμά ότι θα συνεχιστεί η σταθεροποίηση των επιδόσεών του στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 78,3 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2015, αυξημένα κατά 13,3% σε σχέση με πέρυσι, λόγω της θετικής επίδρασης από την επανεκτίμηση των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων του Ομίλου.

Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 350,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 5,7%, ενώ το περιθώριο προσαρμοσμένης κερδοφορίας EBITDA διαμορφώθηκε στο 36,0%. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση της κερδοφορίας στη σταθερή τηλεφωνία Ρουμανίας.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2015, ο Όμιλος ΟΤΕ πέτυχε ανθεκτικά έσοδα, κυρίως λόγω της περαιτέρω βελτίωσης των δραστηριοτήτων σταθερής και κινητής στην Ελλάδα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας.

Ο κύκλος εργασιών της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ενισχύθηκε κατά 0,2%, ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 3,3%, συνεχίζοντας την τάση βελτίωσης των προηγούμενων τριμήνων.

Τα συνολικά Λειτουργικά Έξοδα του Ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης και κόστη αναδιοργάνωσης, διαμορφώθηκαν σε 632,5 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2015, σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τις επιδόσεις μας το περασμένο τρίμηνο στην Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον που παραμένει δύσκολο. Τα έσοδα της σταθερής ενισχύθηκαν, με τις υπηρεσίες λιανικής να σημειώνουν ανάπτυξη, καθώς τα ενισχυμένα έσοδα από τηλεόραση και ευρυζωνικές υπηρεσίες για πρώτη φορά αντιστάθμισαν τα χαμηλότερα έσοδα από φωνή. Επιπρόσθετα, η πτώση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα περιορίστηκε περαιτέρω», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ.

«Παρά τις επιπλέον επενδύσεις για ανάπτυξη και την επιβράδυνση των ταμειακών ροών εξαιτίας της τραπεζικής αργίας στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, εκτιμούμε ότι θα επιτύχουμε το στόχο για τις ελεύθερες ταμειακές ροές που έχουμε θέσει για το έτος, καθώς οι συνθήκες θα σταθεροποιούνται. Ως εκ τούτου, εκτιμούμε ότι θα κλείσουμε τη χρονιά αρκετά ισχυροί ώστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στις χώρες παρουσίας του Ομίλου ΟΤΕ», πρόσθεσε ο κ. Τσαμάζ.

Για το υπόλοιπο του 2015, ο ΟΤΕ εκτιμά ότι θα συνεχιστεί η σταθεροποίηση των επιδόσεών του στην Ελλάδα και οι έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις στις διεθνείς δραστηριότητές του. προειδοποιεί, ωστόσο, ότι οι επιδόσεις στην Ελλάδα θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις αυξανόμενες φορολογικές απαιτήσεις και την επακόλουθη πιθανή μείωση στην αγοραστική δύναμη καταναλωτών και επιχειρήσεων.