Skip to main content

Δυναμική ανάπτυξη στις εξαγωγές γιαουρτιού από την Κρι Κρι

Η Κρι Κρι κατάφερε να αντισταθμίσει την απώλεια πωλήσεων στα προϊόντα private labe που επέφεραν οι δυσμενείς εξελίξεις στο οργανωμένο λιανεμπόριo.

Αύξηση στις πωλήσεις του γιαουρτιού και του παγωτού κατά 11% και 15% αντίστοιχα στην ελληνική αγορά σημείωσε η εταιρεία Κρι Κρι ενώ πέτυχε παράλληλα δυναμική ανάπτυξη των εξαγωγών της προς τις χώρες τις Δυτικής Ευρώπης με αύξηση 39% στις εξαγωγές γιαουρτιού για το 6μηνο του 2016.

Τα αποτελέσματα αυτά παρουσίασε μεταξύ άλλων η Βιομηχανία Γάλακτος Κρι Κρι στην καθιερωμένη εταιρική της παρουσίαση σε μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών. Η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της Κρι Κρι, κ. Π. Τσινάβο και τον Οικονομικό Δ/ντή της εταιρίας, κ. Κ. Σαρμαδάκη.

Η Διοικητική Ομάδα της εταιρείας, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο προφίλ της Κρι Κρι, εστίασε στα κύρια επενδυτικά σημεία.

Με τις επιδόσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, η Κρι Κρι κατάφερε να αντισταθμίσει επιτυχώς την απώλεια πωλήσεων στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που επέφεραν οι δυσμενείς εξελίξεις στο οργανωμένο λιανεμπόριο στην Ελλάδα.  

«Οι στρατηγικές επιλογές της εταιρείας για το 2016 εστίασαν στην ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών και στο λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων. Αναφορικά με τα τελευταία, σημειώθηκε η εντυπωσιακή πορεία της νέας σειράς γιαουρτιών Super Spoon, τα οποία κέρδισαν μερίδιο αγοράς 18% στην κατηγορία των λειτουργικών γιαουρτιών στην Ελλάδα σε μόλις 6 μήνες από το λανσάρισμά τους» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κρι Κρι.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος αξίας 10 εκ. € με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και της δυνατότητας παραγωγής νέων προϊόντων.

Η παρουσίαση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρίας, www.krikri.gr, απ' όπου το επενδυτικό κοινό μπορεί να λάβει λεπτομερή ενημέρωση.  

Κρι Κρι Α.Ε.

Στη Βόρεια Ελλάδα, στο μέσο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα και μόλις 3 χλμ από την πόλη των Σερρών, βρίσκεται το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι ΑΕ.

Με ιστορία από το 1954, η Κρι Κρι ΑΕ σήμερα παράγει παγωτά και γιαούρτια από 100% ελληνικό γάλα και έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων και ξένων καταναλωτών.