Skip to main content

Ιλλιγγιώδης αύξηση στο πάρκινγκ για τους εργαζόμενους του «Μακεδονία»

Το κόστος αυξήθηκε από 15 ευρώ το χρόνο στα 15 ευρώ το μήνα. Καμία απάντηση από τη Διεύθυνση του αεροδρομίου. Τι λένε οι εργαζόμενοι.

Στα 15 ευρώ το μήνα, αντί για 15 ευρώ τον χρόνο θα κοστίζει πλέον το πάρκινγκ για τους εργαζομένους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», σημειώνοντας αύξηση 1200%, μετά από σχετική απόφαση της Διεύθυνσης του αεροδρομίου και της Fraport.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Κωνσταντίνος Σύραλης, ανέφερε πως το μέτρο αυτό πρόκειται να επηρεάσει πάνω από 1.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους, που αποτελούν το μόνιμο προσωπικό του αεροδρομίου (αεροπορικών εταιρειών, υπηρεσιών, επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός κλπ). Ο αριθμός αυτός αυξάνεται και με τους εποχιακούς εργαζόμενους.

«Υπάρχουν εργαζόμενοι που ο μισθός τους δεν φτάνει ούτε τα 300 ευρώ, δεν γίνεται να πληρώνουν 180 ευρώ τον χρόνο για τη στάθμευση στον χώρο εργασίας τους», τόνισε ο κ. Σύραλης. 

Η αλλαγή αυτή γνωστοποιήθηκε στους εργαζόμενους πριν από τις γιορτές. Από τότε, οι εργαζόμενοι μέσω του Σωματείου επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση του αεροδρομίου, χωρίς όμως να πάρουν καμία απάντηση ενώ και ο ίδιος ο κ. Σύραλης είχε προσωπική επικοινωνία με τον μάνατζερ του αεροδρομίου, Γιάννη Βογιατζή, χωρίς αποτέλεσμα. 

«Εμείς είμαστε εργαζόμενοι, δεν είμαστε επιχειρηματίες», επεσήμανε ο κ. Σύραλης και πρόσθεσε: «Προτείναμε στη Διεύθυνση αντί για 15 ευρώ τον μήνα, να πληρώνουμε 0,50 ευρώ για κάθε μέρα που εργαζόμαστε, προκειμένου να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα από τις μέρες που δεν ερχόμαστε στο αεροδρόμιο».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων, ζητά από τη διοίκηση της Fraport Greece να καθίσει στο τραπέζι και να προχωρήσει σε σχετική διαβούλευση προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση που δεν θα είναι εις βάρος των εργαζομένων «και δεν θα δημιουργεί εργασιακή ανισότητα, ανάμεσα σε εκείνους τους εργαζόμενους που με απόφαση του αεροδρομίου - πολύ ορθά- δεν πληρώνουν για στάθμευση και εκείνους που αναγκάζονται να πληρώσουν και πλέον με μεγάλη αύξηση».