Skip to main content

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια λόγω εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου

Το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά καλεί του επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου.

Αυξημένη ήταν από το πρωί η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των αδειούχων του καλοκαιριού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά καλεί του επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους γύρω από λιμάνι, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έργα του Μετρό και του Τραμ.

Από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν σήμερα 26 δρομολόγια πλοίων, ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστεί 24. Από τη Ραφήνα έγιναν 18 δρομολόγια και γ’ αύριο έχουν προγραμματισθεί 16, ενώ από το Λαύριο εκτελέσθηκαν 7 και γι’ αύριο είναι προγραμματισμένα 6.

Χθες από το λιμάνι του Πειραιά σε 24 δρομολόγια πλοίων αναχώρησαν 24.196 επιβάτες, 3.977 ΙΧ οχήματα, 795 φορτηγά και 687 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 35 δρομολόγια με 5.686 επιβάτες,531 ΙΧ οχήματα,70 φορτηγά και 173 δίκυκλα. Επίσης, χθες από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν 13 πλοία με 6.112 επιβάτες, 1.296 ΙΧ οχήματα,110 φορτηγά και 144 δίκυκλα. Από το Λαύριο επίσης πραγματοποιήθηκαν 7 δρομολόγια πλοίων με 2.093 επιβάτες,540 ΙΧ οχήματα, 38 φορτηγά και 60 δίκυκλα.

Στο μεταξύ τροπολογία με την οποία εναρμονίζεται η ελληνική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των επιβατών πλοίων, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, τα δικαιώματα αυτά αφορούν τα δικαιώματα του επιβάτη στην περίπτωση καθυστέρησης αναχώρησης του πλοίου. Ειδικότερα, επιβάλλεται η δυνατότητα μεταφοράς του επιβάτη στον τελικό προορισμό με άλλο δρομολόγιο, υπό συγκρίσιμες συνθήκες μεταφοράς, ενώ στην περίπτωση που η καθυστέρηση του απόπλου είναι περισσότερο από ενενήντα λεπτά επιβάλλεται να παρέχεται ελαφρύ γεύμα και αναψυκτικό στους επιβάτες, ενώ έχουν δικαίωμα να να ζητήσουν και το αντίτιμο του εισιτηρίου.