Skip to main content

Αυξημένη επισκεψιμότητα στις εκθέσεις DETROP BOUTIQUE και ARTOZYMA

Οι δύο εκθέσεις καταγράφουν υψηλή επισκεψιμότητα με «σύμμαχο» τις καλές καιρικές συνθήκες και την ανεμπόδιστη πρόσβαση επαγγελματιών

Οι νέες τάσεις στην παραγωγή και εμπορία των τροφίμων-ποτών, η γευσιγνωσία, η τεχνολογία-καινοτομία στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, οι καινούργιες εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα και η γαστρονομία, αποτελούν το επίκεντρο των εκδηλώσεων των εκθέσεων DETROP BOUTIQUE και ARTOZYMA, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου.

Οι δύο εκθέσεις καταγράφουν υψηλή επισκεψιμότητα με «σύμμαχο» τις καλές καιρικές συνθήκες και την ανεμπόδιστη πρόσβαση επαγγελματιών και εμπορικών επισκεπτών στο εκθεσιακό κέντρο, όπου η στάθμευση γίνεται μέσα στις εγκαταστάσεις του και είναι δωρεάν. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ημέρας των εκθέσεων καταγράφτηκε 11% αύξηση στην προσέλευση των εμπορικών επισκεπτών, σε σχέση με την περσινή DETROP.

Σε ανάλογο υψηλό επίπεδο προσέλευσης κυμαίνεται και η επισκεψιμότητα στην έκθεση ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ, η οποία διοργανώνεται στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις, τα σεμινάρια, οι ομιλίες και οι δοκιμές γευσιγνωσίας, που πλαισιώνουν το αμιγώς εκθεσιακό σκέλος των DETROP BOUTIQUE και ARTOZYMA, προσελκύουν πολλούς επισκέπτες από νωρίς σήμερα το πρωί.

Κυρίαρχο θεματικό αφιέρωμα στην DETROP BOUTIQUE είναι το «Cheese & Wine», όπου σήμερα από τις 13:00-16:00 πραγματοποιείται γευσιγνωσία ΠΟΠ ελληνικών τυριών με τον Ηλία Μαμαλάκη, καθώς και παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον Απόστολο Πλαχούρα. Το «Cheese & Wine» συνεχίζεται και αύριο την ίδια ώρα και με τους ίδιους συντελεστές στο περίπτερο 8

Στα master classes της σημερινής ημέρας το μενού της νεοελληνικής κουζίνας, παρουσιάζει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος (από τις 15:30-18:00 στο περίπτερο 12) και τον διαδέχεται αύριο την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Δεληθανάσης με την κουζίνα gourmet.

Τα φαγητό θέλει όμως και ποτό και στο πλαίσιο των master classes κοκτέιλ σερβίρει σήμερα ο barista Γιάννης Κεδέ στις 18:30 (περίπτερο 12), ενώ αύριο τη «σκυτάλη» παίρνει ο καφές με τον bartender Βαλάντη Λαμπριανίδη.

Σε πλήρη εξέλιξη, η οποία γίνεται αντιληπτή από πολύ μακριά, καθώς το φρεσκοψημένο ψωμί αποτελεί «μαγνήτη», είναι και το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, όπου η διαγωνιστική διαδικασία θα αναδείξει και την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα σε ανάλογες διεθνείς διοργανώσεις.

Τα θέματα των σημερινών παράλληλων εκδηλώσεων έχουν σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα, την γεωργία ακριβείας, τις καινοτόμες τάσεις στον κλάδο τροφίμων-ποτών, την τεχνολογία στην ζαχαροπλαστική, την επισήμανση τροφίμων-ιχνηλασιμότητα και την καινοτομία στην αγροδιατροφή.

Αύριο στο «μικροσκόπιο» ομιλητών και επισκεπτών θα μπουν οι θρησκευτικές πιστοποιήσεις Kosher/Halal, ως διαβατήριο για εξαγωγές προϊόντων-υπηρεσιών (από τις 11:00-14:00 στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» Αίθουσα C), ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων του περιπτέρου 9 πραγματοποιούνται τα σεμινάρια με θέμα τρόφιμα, υγεία και fitness (από τις 11:00-12:00), γαστρονομικός τουρισμός (12:00-13:00), εξαγωγές (13:00-14:00), υπηρεσίες μαζικές εστίασης (16:00-17:00) και μαγείρεμα με ελληνικά προϊόντα (17:00-18:00).

Η DETROP BOUTIQUE τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και πολλών κλαδικών φορέων, ενώ υποστηρίζεται από πλήθος χορηγών.

H ARTOZYMA τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, με την υποστήριξη της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας».

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).