Skip to main content

«Αυτοσυγκράτηση» στο Συριακό ζήτησε ο Ομπάμα από τον Ερντογάν

Ο Ομπάμα κάλεσε την κυβέρνηση της Τουρκίας να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» και να σταματήσει τους βομβαρδισμούς με το πυροβολικό της στη βόρεια Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την κρίση στη Συρία είχε χθες ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα εξέφρασε την ανησυχία του για την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία το τελευταίο διάστημα, ενώ κάλεσε να σταματήσει κάθε ενέργεια που κλιμακώνει την ένταση με την Τουρκία και με τις δυνάμεις της λεγόμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ακόμη στον Ερντογάν ότι οι δυνάμεις της κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τις περιστάσεις στην περιοχή για να καταλάβουν περισσότερα εδάφη.

Ακόμη, κάλεσε την κυβέρνηση της Τουρκίας να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» και να σταματήσει τους βομβαρδισμούς με το πυροβολικό της στη βόρεια Συρία, σε «ανταπόδοση» για την αυτοσυγκράτηση που, όπως είπε, πρέπει να επιδείξουν οι αντάρτες των YPG.