Skip to main content

Αυτό είναι το πράσινο σχέδιο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

Συνέντευξη στη Greenagenda.gr του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη: ΑΠΕ, εξοικονόμηση και υπερδιπλασιασμός της ανακύκλωσης έως το 2020

Το πράσινο σχέδιο βιωσιμότητας του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, μιας περιοχής σταθερά προσανατολισμένης σε πολιτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, παρουσιάζει σε συνέντευξή του στη Greenagenda.gr ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Καϊτεζίδη, το όφελος για τον δήμο από την ορθολογική διαχείριση σύμμεικτων απορριμμάτων, μόνο για το 2016, ανήλθε σε περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζει ο ίδιος, το ποσοστό ανακύκλωσης για την περασμένη χρονιά ανήλθε στο 18,50% περίπου (πλην των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η χωριστή συλλογή γυαλιού, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, συσσωρευτών, φορητών ηλεκτρικών στηλών) ένα από τα υψηλότερα του συνόλου των δήμων της χώρας (ο μέσος όρος ανακύκλωσης στη χώρα είναι 15,00%).

Θέτει, παράλληλα, τον στόχο αύξησης του ποσοστού αυτού πάνω από το 25%, στο τρέχον έτος, ενώ εκτοξεύει τον ίδιο στόχο στο 50% «τουλάχιστον» έως το 2020. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο του δήμου προβλέπει χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων τουλάχιστον 10% έως το 2020.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Καϊτεζίδη και τις λεπτομέρειες του σχεδίου στη Greenagenda.gr