Skip to main content

Αυτό είναι το νέο πολιτικό αφήγημα του ΑλέξηΤσίπρα

Πού θα ποντάρουν τους προσεχείς μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτως ώστε να πετύχουν έστω «κάτι», όπως μία δεσμευτική δήλωση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πάρει τις αποφάσεις τους σχετικά με το ποιο θα είναι το πολιτικό τους αφήγημα στο επόμενο διάστημα. Πιστεύουν ότι είναι όντως πολύ πιθανό να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα το φθινόπωρο, καθώς επενδύουν στο κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου το τελευταίο διάστημα και εκτιμούν ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές θα μπορούσαν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις έναντι του ΔΝΤ.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, το πολιτικό αφήγημα Τσίπρα ότι επί των ημερών του έφυγε το Ταμείο από την Ελλάδα, θα εξασφάλιζε μια τονωτική ένεση. Κι εκεί θα «παίξουν» πολύ κατά τους προσεχείς μήνες.

Όπως και στο γεγονός ότι από Οκτώβριο και μετά θεωρούν ότι οι πιθανότητες να πάρουν «κάτι» πιο συγκεκριμένο αναφορικά με το θέμα του χρέους είναι περισσότερες. Και μπορεί αυτό το «κάτι» να μη φτάσει έως την ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων, μπορεί όμως άνετα να μετουσιωθεί σε μια δεσμευτική δήλωση ότι κάτι τέτοιο θα γίνει με το τέλος του προγράμματος, το 2018.

Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να φτάσουμε ώς τον Οκτώβριο, θεωρούν δεδομένη την αποδέσμευση της δόσης, παρά τα όσα περί του αντιθέτου ανεπισήμως διαρρέονται και επισήμως διαψεύδονται. Κι έτσι να πορευτούν έως τις επόμενες πρόωρες εκλογές, όποτε αποφασίσουν ότι θα τις κάνουν.