Skip to main content

Αυστηρό μήνυμα Γιούνκερ σε Τσίπρα: Δεν σε καταλαβαίνω

«Του είπα πολλάκις να μη βασίζεται σε μένα για την αποτροπή μιας κατάρρευσης των συνομιλιών» - «Δεν ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξα»

Να μην επαφίεται στη δική του συνδρομή στο διαπραγματευτικό μέτωπο και ιδίως στο εάν θα μπορούσε να αποτρέψει μια κατάρρευση των συνομιλιών, καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο.

«Έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι δεν θα πρέπει να βασίζεται σε μένα, ότι θα μπορέσω να αποτρέψω μια κατάρρευση των συνομιλιών σε κάθε περίπτωση», υπογραμμίζει στο Spiegel o κ. Γιούνκερ και επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει, προφανώς, παρεξηγήσει τις προσπάθειές του για την επίτευξη συμβιβασμού.

«Οι Έλληνες φαίνεται να πιστεύουν ότι "υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που μπορεί στο τέλος να βγάλει λαγό από το καπέλο. Αλλά δεν είναι έτσι"», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

«Δεν καταλαβαίνω τον κ. Τσίπρα. Η εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλα δεν ανταποδόθηκε ισότιμα», σημειώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αντί να διαμαρτύρεται ο Έλληνας πρωθυπουργός για τις προτάσεις συμβιβασμού των δανειστών, θα έπρεπε να πει στον ελληνικό λαό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του προσέφερε ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα το πουλούσα αυτό ως επιτυχία», τονίζει και αναφέρει ότι δεν άκουσε κάτι τέτοιο από τον κ. Τσίπρα.