Skip to main content

Αυστηρό έλεγχο για τις ΜΚΟ των κέντρων φιλοξενίας ζητούν οι ΑΝΕΛ

Μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία σε Πειραιά-Ειδομένη ώστε να αποτρέπουν τις παραβατικές συμπεριφορές ζητά η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Υπέρ του διαχωρισμού των ΜΚΟ μεταξύ εκείνων «που κάνουν πολύ σημαντικό έργο από κάποιους δήθεν αλληλέγγυους και κάποιους άλλους που έρχονται από το εξωτερικό», ζητώντας ταυτόχρονα «έλεγχο και ταυτοποίηση όσων εισέρχονται στους χώρους φιλοξενίας», τάχθηκε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Η διαδικασία επαναπροωθήσεων γίνεται με αργούς ρυθμούς γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό που διαχωρίζει και κατηγοριοποιεί όσους ζητούν άσυλο, ενώ ακόμη περιμένουμε επιπλέον προσωπικό από την ΕΕ όπως έχει συμφωνηθεί. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι κρατική δομή είτε στα βόρεια σύνορά μας είτε στον Πειραιά. Έχουν δημιουργηθεί κρατικές δομές με ανθρώπινες συνθήκες σε άλλες περιοχές για να πάνε οι πρόσφυγες», τόνισε στη συνέχεια η ίδια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Στον Πειραιά και την Ειδομένη θα ήθελα μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία, όχι για άσκηση βίας, αλλά για να λειτουργήσει αποτρεπτικά για παραβατικές συμπεριφορές ή να τις αντιμετωπίζει με βάση τους νόμους που ισχύουν για όλους τους Έλληνες πολίτες» προσέθεσε η κ. Παπαδοπούλου.

Υπενθύμισε ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη ζητήσει ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και προσέθεσε «θα πρέπει να ταυτοποιηθούν όλα τα μέλη όλων των ΜΚΟ, όλων των Αλληλέγγυων, για να ξέρουμε ποιοι είναι και να κυκλοφορούν με καρτελάκια. Γιατί υπάρχουν ορισμένοι που ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες μοιράζοντάς τους χαρτιά και προτρέποντάς τους να πηγαίνουν στον Πειραιά και την Ειδομένη και να μην εμπιστεύονται τις ελληνικές αρχές».

«Εκείνο που προέχει για τη χώρα μας είναι να κλείσει η αξιολόγηση και να προχωρήσουμε στη συζήτηση για το ζήτημα του χρέους. Με την εξαίρεση του ΔΝΤ, τα μέτρα φαίνεται πως έχουν συμφωνηθεί. Υπάρχουν ακόμη ορισμένες διαφορές, με πιο σημαντική εκείνη που αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά εκτιμώ ότι θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης πολύ γρήγορα», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Η κ. Παπαδοπούλου εγκάλεσε το ΔΝΤ για εκβιαστική λειτουργία «προκειμένου να υπερασπιστεί τις πολιτικές που ακολουθεί και να δικαιολογήσει την παρουσία του κάνοντας όμως το ένα λάθος μετά το άλλο» και προσέθεσε ότι «όπως αποκαλύφθηκε, δεν θα διστάσει να προχωρήσει εκβιαστικά προκαλώντας ακόμη και πιστωτικό γεγονός».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κατέληξε αναφέροντας «δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί τη ρητορική του ΔΝΤ λειτουργώντας αντεθνικά».