Skip to main content

AFP: Δεκάδες παράνομοι μετανάστες πέρασαν τα σύνορα για τα Σκόπια

Δεκάδες παράνομοι μετανάστες κατάφεραν να περάσουν παράνομα από την Ελλάδα στη ΠΓΔΜ τα ξημερώματα της Κυριακής, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεκάδες παράνομοι μετανάστες κατάφεραν να περάσουν παράνομα από την Ελλάδα στη ΠΓΔΜ τα ξημερώματα της Κυριακής, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται μαρτυρία φωτογράφου του που βρίσκεται στην περιοχή.

Ο φωτορεπόρτερ ανέφερε ότι είδε μια ομάδα μεταναστών και προσφύγων στην πόλη Gevgelija, που βρίσκεται στην ελληνο-σκοπιανή μεθόριο. Τα άτομα αυτά σύμφωνα με την μαρτυρία του ήταν γύρω στα 50.

Όπως δήλωσε στο γκρουπ υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά. Πριν εξαφανιστούν από το οπτικό πεδίο του, παρατήρησε ότι έδειχναν "φοβισμένοι και κουρασμένοι".   

Πάντως από την πλευρά των Σκοπίων, η αστυνομία της γειτονικής χώρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνείται το συμβάν. Εκπρόσωπος της έκανε λόγο ότι υπάρχουν απόπειρες παραβίασης των συνόρων σε καθημερινή βάση, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία των συνόρων.