Skip to main content

Αφού δεν μπορούν αυτοί, θα μπορέσει ο κόσμος

Επειδή το αστείο παρατράβηξε και ο Ηρακλής δεν είναι παιχνίδι, αφού δεν μπορούν αυτοί που έφεραν την ομάδα εδώ, χαμηλά, θα μπορέσουν και πάλι οι οπαδοί να την σηκώσουν, όρθια, στα πόδια της.

Όσοι έφεραν τον Ηρακλή σε αυτήν εδώ την τραγική κατάσταση να παλεύει δύο χρόνια για το πιστοποιητικό και πέντε συνολικά για την παραμονή του στην κατηγορία, έχουν γυρίσει την πλάτη και αδιαφορούν.

Δεν είναι ότι δεν μπορούν, απλά δεν θέλουν, αποδεδειγμένα πλέον. Δεν μπορεί να «καίγεται» το σπίτι τους και αυτοί να μην ασχολούνται. 

Το κακό για τον Ηρακλή είναι το ότι τα τελευταία δύο χρόνια του έχει… βγει το όνομα. Τι να κάνουμε για να σώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο αναρωτιούνται οι ιθύνοντες και υπεύθυνοι του ελληνικού ποδοσφαίρου και τελικά για ακόμα μία φορά αποφασίζουν να ρίξουν τον Ηρακλή.

Ναι και ο Ηρακλής έχει χρέη. Ναι και ο Ηρακλής έχει κάνει λάθη. Γιατί όμως να την «πληρώνει» πάντα και μόνο ο Ηρακλής; Άλλες ομάδες εμπλέκονται σε dvd, κασέτες, στημένα παιχνίδια, όχι ο Ηρακλής.

Οι κυανόλευκοι πληρώνουν τα λάθη των προηγουμένων και με το παραπάνω, φτάνοντας σε αυτό το σημείο. Πιο κάτω όμως δεν έχει κύριοι, εσείς που αποφασίζετε, γιατί αν το κάνετε τότε θα μας διώξετε από την χώρα μας. Ναι, θα μας διώξετε. Για ποιο ελληνικό ποδόσφαιρο θα μιλάμε; Της διαφάνειας και της κάθαρσης; Της εξυγίανσης και της ισονομίας;

Επειδή το αστείο παρατράβηξε και ο Ηρακλής δεν είναι παιχνίδι, αφού δεν μπορούν αυτοί που έφεραν την ομάδα εδώ, χαμηλά, θα μπορέσουν και πάλι οι οπαδοί να την σηκώσουν, όρθια, στα πόδια της.

Για όσους νόμιζαν ότι ο κόσμος του Ηρακλή βαρέθηκε να βγαίνει στους δρόμους και έχει κουραστεί, διαψεύστηκε αρχικά την Μεγάλη Τετάρτη και θα διαψευστεί περίτρανα και την Τρίτη του Πάσχα.

Αυτοί που δεν θέλουν και δεν μπορούν δεν θα είναι εκεί. Αυτοί που μπορούν όπως και δεν θα αφήσουν ποτέ την αγαπημένη τους ομάδα μόνη θα είναι εκεί, για ακόμα μία φορά. Εκεί, στην Καμάρα, η οποία χτίστηκε για τους θριάμβους αλλά ο κόσμος του Ηρακλή θα ξεκινήσει από εκεί για μία ακόμα επανάσταση του. Όχι για να πανηγυρίσει κάποιον θρίαμβο, αλλά γιατί δεν ανέχεται την ανισονομία και την αδικία.

Αυτός ο κόσμος που πέρσι δεν έκανε διακοπές, αυτός ο κόσμος που τα Χριστούγεννα βγήκε στους δρόμους για τους 22 οπαδούς που φυλακίστηκαν. Αυτός ο κόσμος, που και πάλι θα χαλάσει τα όνειρα αυτών που νομίζουν ότι ο Ηρακλής θα λυγίσει έτσι εύκολα.

Γερό στομάχι και καλή δύναμη στον κόσμο του Ηρακλή.
Καλή Ανάσταση σε όλους…