Skip to main content

Αφού δεν εννοούσε τον Σόιμπλε, ποιον εννοούσε ο Τσίπρας;

Αγοραίες ύβρεις κατά ανθρώπων από τους οποίους εξαρτάται αν η κυβέρνηση μας φορτώσει πάλι και άλλες δεκάδες δισεκατομμύρια με νέο Μνημόνιο;

Δήλωσε ο πρωθυπουργός πως «όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης, ούτε του κόσμου», γι’ αυτό να μη μας κουνούν το δάκτυλο. Φυσικά και δημιουργήθηκε θόρυβος, φυσικά και όλοι -μηδενός εξαιρουμένου- αντιλαμβάνονται ότι εννοεί τον Σόιμπλε.

Μετά τον θόρυβο, και πιθανόν κάποιες σωστές συμβουλές ανθρώπων του Μαξίμου που έχουν το μυαλό στη θέση του, η κυβέρνηση προέβη σε διευκρινιστική δήλωση. Ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι «Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε τον Σόιμπλε». Και γιατί δεν μάς λένε ποιον εννοούσε; Κάποιον από το ΔΝΤ;

Δηλαδή αγοραίες ύβρεις κατά ανθρώπων από τους οποίους εξαρτάται αν η κυβέρνηση μάς φορτώσει πάλι και άλλες δεκάδες δισεκατομμύρια με νέο Μνημόνιο; [και δεν θα καμιά σημασία αν ο πρωθυπουργός δραπετεύσει και το Μνημόνιο το υπογράψει άλλος. Σημαία έχει ποιος το φέρνει]. Να συμπεριφερθεί έτσι κάποιος από 15μελές Γυμνασίου, το καταλαβαίνω. Αλλά ηγέτης μιας χώρας…

Ένα κακόγουστο βίντεο ανέβασαν Τούρκοι ισλαμιστές, όπου ένας άνδρας ντυμένος Άγιος Βασίλης υποκρίνεται ότι τρέχει και από πίσω τον κυνηγά ένας άλλος άνδρας ντυμένος γενίτσαρος, ο οποίος συλλαμβάνει τον Άγιο Βασίλη και τον οδηγεί στον πασά. Εκεί, ύστερα από μια σύντομη συνομιλία "θεολογικού" περιεχομένου, ο Άγιος Βασίλης πείθεται και ασπάζεται το Ισλάμ.

Αυτές οι γελοιότητες συμβαίνουν στους δρόμους της Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν, όχι ως σάτιρα, αλλά με την αρμόζουσα τουρκική "σοβαρότητα". Σκέψου τι έχει να γίνει όσο προχωρεί η ισλαμοποίηση της κοινωνίας. Εκεί να δεις εφαρμογή του πολυπολιτισμού στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής φιλίας. Τόπα εγώ, ότι θά 'ρθει εποχή που θα μας βάλουν να κάνουμε σουνέτ [περιτομή].

Η "Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκική Μειονότητας Δυτικής Θράκης", άρχισε καμπάνια βοήθειας για τα θύματα της τρομοκρατίας στην Τουρκία και για τα θύματα του πολέμου στην Συρία. Λέει η ανακοίνωση ότι «Τα αδέρφια μας τα οποία δηλώνουν "όχι" στις σφαγές που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, δύνανται να δίδουν την βοήθεια τους στους ιμάμηδες των χωριών, διαμέσου εκείνων στους μουφτήδες, όπως επίσης και στην ΤΕΞ και στην Ένωση Τουρκική Νεολαίας Κομοτηνής».

Οι νόμιμες προϋποθέσεις γι’ αυτόν τον έρανο υπάρχουν; Επειδή πολλές φορές έχει συμβεί κάτι παρόμοιο χωρίς καν ενημέρωση των Αρχών. Πέρα όμως από αυτό, να σημειωθεί ότι ως θύματα εννοούνται οι υποστηριζόμενοι από τους Τούρκους "μετριοπαθείς" τζιχαντιστές.

Παρέθεσα προχθές ορισμένα αποσπάσματα από τον Θουκυδίδη. Συμπληρώνω για όσους έχουν αδυναμία στους αριθμούς και όχι στο εύψυχο ενός λαού: «Πολλάκις τε το έλασσον πλήθος δεδιός άμεινον ημύνατο τους πλέονας δια το καταφρονούντας απαρασκεύους γενέσθαι» (Θουκυδίδης,II,11).

Και σε μετάφραση του Ελευθερίου Βενιζέλου: «Πολλάκις ολιγαριθμοτέρα δύναμις ένεκα της προνοητικότητος την οποία της επέβαλλεν η συναίσθησις της αδυναμίας της, απέκρουσε αποτελεσματικώτερον πολυαριθμοτέραν τοιαύτην, η οποία ευρέθη απαράσκευος, διότι υπετίμησε τον αντίπαλόν της».