Skip to main content

Αφιερώματα στον ελληνικό τουρισμό από τα ΜΜΕ της Αυστραλίας

Εντυπωσιακά αφιερώματα για τον ελληνικό τουρισμό δημοσιεύθηκαν αυτές τις μέρες στον αυστραλιανό τύπο. Τα Ελληνικά τοπία, τα μουσεία και οι Έλληνες εντυπωσιάζουν τους Αυστραλούς δημοσιογράφους.
Εντυπωσιακά αφιερώματα για τον ελληνικό τουρισμό δημοσιεύθηκαν αυτές τις μέρες στον αυστραλιανό τύπο. Το Ηράκλειο Κρήτης ήταν το θέμα δισέλιδου ταξιδιωτικού αφιερώματος της εφημερίδας The Sydney Morning Herald. Ο συντάκτης Bruce Elder περιγράφει μια μέρα ενός επισκέπτη στο Ηράκλειο δίνοντας έμφαση σε αξιοθέατα όπως το Μουσείο Ηρακλείου, το οποίο χαρακτηρίζει ως «ένα από τα ωραιότερα μουσεία της Ευρώπης», το ενετικό φρούριο και το παλάτι της Κνωσού, ενώ προτείνει εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η εικόνα της πόλης έχει βελτιωθεί, διατηρεί τη ζωντάνια της, ενώ έχουν χτιστεί νέα ξενοδοχεία και μοντέρνα καταστήματα και καφέ.
Οι ντόπιοι είναι καλοπροαίρετοι απέναντι στους τουρίστες και έχουν χιούμορ.

Εξάλλου, η εφημερίδα Sun Herald φιλοξένησε ταξιδιωτικό άρθρο της Kate Armstrong για τη Μονεμβασιά.Η συντάκτρια αναφέρεται στην ιστορία της Μονεμβασιάς, στον Γιάννη Ρίτσο, στον τοπικό οίνο, ενώ συγκρίνει τον βράχο με τον αντίστοιχο στο Γιβραλτάρ και το γαλλικό Mont St Michel.

Αναφέρεται, επίσης, η κατάταξη της Μονεμβασιάς στην λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ενώ οι περιγραφές της συντάκτριας βρίθουν θαυμασμού για την ομορφιά του τοπίου και την επιτυχημένη αναστύλωση κατοικιών και μνημείων.