Skip to main content

Αφιέρωμα στον Νίκο -Αλέξη Ασλάνογλου στο Συνεδριακό Κέντρο Πειραιώς

Εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Νίκο-Αλέξη Ασλάνογλου, με αφορμή τα είκοσι χρόνια από τον θάνατό του, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το λογοτεχνικό περιοδικό «Εντευκτήριο» διοργανώνουν μια εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Νίκο-Αλέξη Ασλάνογλου, με αφορμή τα είκοσι χρόνια από τον θάνατό του, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (ώρα 19:30), στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη (Κατούνη 12-14).

Για τον ποιητή θα μιλήσουν και θα διαβάσουν ποιήματά του οι: Σταύρος Ζαφειρίου, Ερρίκος Σοφράς, Θέμης Λιβεριάδης και Ευάγγελος Χεκίμογλου, όλοι τους συγγραφείς που γνώρισαν και συναναστράφηκαν, σε διάφορες χρονικές περιόδους, τον ποιητή.

Επιπλέον, θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σκεύα «Ν.Α. Ασλάνογλου: Ταξιδεύοντας στη δροσερή νύχτα» (της σειράς «Παρασκήνιο») και από την περφόρμανς «Ωδές στον πρίγκιπα» της ομάδας Nova Melancholia, με τον Αντώνη Γκρίτση.

Η βραδιά θα κλείσει με μελοποιημένη ποίηση του Ασλάνογλου (σύνθεση-πιάνο: Πέτρος Σατραζάνης, ερμηνεία: Γεωργία Συλλαίου).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για  περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε: Κυριαζή Ναντίνα στο τηλ. 6948225061, e-mail: kyriazik@piraeusbank.gr