Skip to main content

Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη στην Πολίχνη

Την έναρξη του θερινού κινηματογράφου Πολίχνης σηματοδοτεί ένα αφιέρωμα στην ηθοποιό – πολιτικό Μ. Μερκούρη που με το έργο της ανέδειξε όχι μόνο την Έβδομη Τέχνη αλλά και τον πολιτισμό μας.
Την έναρξη του θερινού κινηματογράφου Πολίχνης «Τζένη Καρέζη» σηματοδοτεί ένα αφιέρωμα στην ηθοποιό – πολιτικό Μελίνα Μερκούρη που με το έργο της  ανέδειξε όχι μόνο την Έβδομη Τέχνη αλλά και τον πολιτισμό μας γενικότερα.

Το αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη θα γίνει την Δευτέρα  14 Ιουνίου (ημέρα των εγκαινίων).  Επίσημη προσκεκλημένη  θα είναι η κα Νόρα Κατσέλη, η οποία  ως ηθοποιός θα μιλήσει για τη συνάδελφο και την πολιτικό και τη συναγωνίστρια Μελίνα.

Την ημέρα των εγκαινίων θα προβληθεί η ταινία «Κραυγή Γυναικών».

Οι ταινίες «Δοκιμή» και «Κραυγή Γυναικών»  θα επαναληφθούν  σε δωρεάν μεταμεσονύκτιες  προβολές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Δοκιμή 21/6 &  9/7 και Κραυγή Γυναικών 1/7).

Φωτογραφικό υλικό θα φέρει στη μνήμη μας στιγμές από τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ηθοποιού και από το όραμα και τους αγώνες της μαχήτριας πολιτικού.

Επίσης, η Μπέτυ Ευκαρπίδου στο τραγούδι και ο Θωμάς Αποστολίδης στην κιθάρα θα ερμηνεύσουν τραγούδια που όλοι έχουμε συνδέσει με τη φωνή και τη μορφή της Μελίνας.

Το αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη γίνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, που παρείχε το υλικό στο δήμο.