Skip to main content

Αφγανιστάν: Ένας νεκρός από έκρηξη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του παραρτήματος της Kabul Bank, κοντά στην πρεσβεία.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε τράπεζα, σε περιοχή της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, της Καμπούλ, κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη πρεσβεία των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του παραρτήματος της Kabul Bank, κοντά στην πρεσβεία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν.

Όπως σημείωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τη στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν μπροστά από την τράπεζα πολλοί υπάλληλοι ασφαλείας, οι οποίοι περίμεναν για να εισπράξουν τον μισθό τους εν όψει της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής των μουσουλμάνων, της Εΐντ Αλ-Άντχα.

Ο δρόμος όπου βρίσκεται η τράπεζα είναι ένας εμπορικός δρόμος, ο οποίος οδηγεί στην πλατεία Μασούντ, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μέρες μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη περισσότερων Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.