Skip to main content

Αφγανιστάν: 26 νεκροί στην Καμπούλ από επίθεση αυτοκτονίας

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε σιιτικό τέμενος δυτικά της Καμπούλ, σκοτώνοντας 25 άτομα.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε σιιτικό τέμενος δυτικά της Καμπούλ την ώρα που πιστοί απομακρύνονταν από το τέμενος και στην πόλη πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις για την εορτή του Νεβρόζ, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους για τους Ιρανούς, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εκδηλώσεις του Νεβρόζ -μίας γιορτής με ζωροαστρικές καταβολές, η οποία στα περσικά σημαίνει Νέα Ημέρα- αρχίζουν στις 21 Μαρτίου χαιρετίζοντας τον ερχομό της νέας ιρανικής χρονιάς. Στο Αφγανιστάν εορτάζεται ευρέως παρότι έχει συναντήσει αντιδράσεις από ομάδες φονταμεταλιστών μουσουλμάνων που υποστηρίζουν ότι είναι αντι-ισλαμική.

Σύμφωνα με το BBC, ο βομβιστής ανατινάχθηκε όταν έγινε αντιληπτός από την αστυνομία. Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το νοσοκομείο Αλί Αμπάντ, κοντά στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ και δυτικά της πόλης.