Skip to main content

Έσπασε όλα τα ρεκόρ επιβατών το 2016 το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Τι δείχνουν τα οριστικά στοιχεία του 2016 για την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης - Ποιες αγορές του εξωτερικού κινήθηκαν δυναμικά.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ κίνησης επιβατών πετάει χρόνο με τον χρόνο το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία για την επιβατική κίνηση το 2016, από το "Μακεδονία" ταξίδεψαν συνολικά 6,133 εκατομμύρια επιβάτες, αυξημένοι κατά 8,4% σε σύγκριση με εκείνους της προηγούμενης χρονιάς.

Αυτή η ποσοστιαία αύξηση του 8,4%, σε αριθμούς σημαίνει ότι από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πέταξαν επιπλέον 500.000 άτομα. Η αύξηση στην κίνηση των επιβατών ήταν μοιρασμένη 60% - 40%, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αντιστοιχεί στους επιβάτες εξωτερικού.

Όπως είπε στη Voria.gr ο αερολιμενάρχης κ. Αχ. Τοπούζας, οι πλέον δυναμικές αγορές του εξωτερικού για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, το 2016, ήταν η γερμανική, η ρωσική, η αγγλική και η κυπριακή. Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις εσωτερικού, η μεγαλύτερη κίνηση είναι στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Το ότι το "Μακεδονία" μπόρεσε να εξυπηρετήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό επιβατών το 2016, ασφαλώς και βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για τη Fraport, που αναλαμβάνει τη διαχείριση τέλος Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι ο επιβατικός σταθμός του αεροδρομίου μπορεί κανονικά να εξυπηρετεί 3-3,5 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο και το 2016 δέχθηκε σχεδόν τους διπλάσιους. Επίσης, προβλήματα δεν υπήρξαν και στο πεδίο ελιγμών για τα αεροσκάφη, παρότι γίνονται και έργα στο "Μακεδονία".