Skip to main content

Αεροδιακομιδή νεαρού και βρέφους από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη

Τόσο ο 22χρονος, όσο και το παιδάκι με τη συνοδεία της μητέρας του μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Παρουσίασαν συμπτώματα επιληπτικής κρίσης.

Μετά την αεροδιακομιδή από τα Ν. Ρόδα στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, όταν μεταφέρθηκε ένας 58χρονος που παρουσίασε συμπτώματα εμφράγματος μυοκαρδίου, χρειάστηκε και δεύτερη διακομιδή σήμερα το απόγευμα - από την Κασσάνδρα αυτή τη φορά - ενός μωρού 16 μηνών και ενός 22χρονου που παρουσίασαν επιληπτική κρίση.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο halkidikifocus η Διοικήτρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, το παιδάκι παρουσίασε επιληπτική κρίση και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Κατά την αεροδιακομιδή το παιδάκι συνόδευσε η μητέρα του. Παράλληλα, στο ΚΥ Κασσανδρείας έφτασε και ένας 22χρονος με επιληπτική κρίση. Όπως είπε η κ. Ματσικούδη, ο 22χρονος είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πτώση χθες και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Ωστόσο υπέγραψε να φύγει από το Νοσοκομείο. Σήμερα αισθάνθηκε έντονη κεφαλαλγία και έφτασε στο ΚΥ Κασσανδρείας με επιληπτική κρίση. Έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να διακομισθεί και αυτός στη Θεσσαλονίκη.

Τόσο ο 22χρονος, όσο και το παιδάκι με τη συνοδεία της μητέρας του μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.