Skip to main content

Αεροδιακομιδή 55χρονης με εγκεφαλικό από την Κασσάνδρα στη Θεσσαλονίκη

Το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής παρέλαβε την 55χρονη από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και τη μετέφερε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στην αεροδιακομιδή μιας 55χρονης από την Κασσάνδρα στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε σήμερα το ΕΚΑΒ, με το ελικόπτερο που έχει παραχωρήσει η Πυροσβεστική γι' αυτό το σκοπό.

Σύμφωνα με το halkidikifocus, μια 55χρονη γυναίκα από το Κασσανδρινό υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και το ΕΚΑΒ κλήθηκε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι. Στη βάση του Κέντρου Υγείας της Κασσάνδρειας υπήρχε βάρδια διασωστών, που μετέβησαν άμεσα με ασθενοφόρο στο Κασσανδρινό και μετέφεραν την 55χρονη γυναίκα στο Κ.Υ. της Κασσάνδρειας, όπου οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάστασή της. Ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής παρέλαβε την 55χρονη από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που εδρεύει στην Κασσάνδρεια, δίπλα σχεδόν από το Κέντρο Υγείας και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Να σημειώσουμε ότι το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε "εναέρια" επιχειρησιακή ετοιμότητα από την Πρωτομαγιά (τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα) για όλη τη θερινή περίοδο, στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος που ξεκίνησε πέρυσι και αποδεικνύεται σωτήριο για πολλούς ασθενείς, με στόχο - όπως δήλωσε στο halkidikifocus ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος - να γίνει θεσμός.