Skip to main content

Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας: Ο μεγαλύτερος πάροχος μετά τη ΔΕΗ

Το μεγάλο ποσοστό ατομικών αυτόνομων συνδέσεων φαίνεται στη διείσδυση που έχει επιτύχει η εταιρεία (56% στις περιοχές που σήμερα εξυπηρετεί).

Ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας μετά τη ΔΕΗ σε αριθμό πελατών είναι η εταιρεία Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, καθώς συνεχίζει σταθερά από το 2000, να προμηθεύει φυσικό αέριο σε περισσότερες από 8.000 επιχειρήσεις και 340.000 νοικοκυριά, εκ των οποίων πάνω από 270.000 είναι ατομικές αυτόνομες θερμάνσεις.

Το μεγάλο αυτό ποσοστό ατομικών αυτόνομων συνδέσεων είναι αποτέλεσμα της μεγάλης διείσδυσης που έχει επιτευχθεί, η οποία φτάνει το 56% στις περιοχές που σήμερα εξυπηρετεί.  Με το σημαντικό αυτό πλεονέκτημα, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε επαφές για στρατηγικές συνεργασίες με αντίστοιχες εταιρείες-ηγέτες, τόσο στον ευρύτερο χώρο της ενέργειας αλλά και σε διαφορετικούς κλάδους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της (προμήθεια και διανομή). Ήδη, από τον Ιανουάριο 2017, η εταιρεία λειτουργεί σε νέο κτήριο, με πλήρως ανακαινισμένα Γραφεία Εξυπηρέτησης Πελατών και έχοντας εφαρμόσει επιτυχώς όλες τις πολύπλοκες διαδικασίες διαχωρισμού, επικεντρώνεται πλέον στην προετοιμασία της για την πανελλαδική της παρουσία, ενόψει της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου από τον Ιανουάριο 2018.

Το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου θα αλλάξει τα δεδομένα και θα αποβεί προς όφελος των τελικών καταναλωτών με ακόμα πιο ανταγωνιστικές τιμές καθώς οι εταιρείες προμήθειας θα μπορούν να επιλέξουν τους προμηθευτές τους και να επιτυγχάνουν καλύτερες συμφωνίες ακόμα και σε περιόδους ενεργειακής κρίσης.

Η πρόσφατη ενεργειακή κρίση, είχε αποτέλεσμα μία σημαντική και απρόσμενη αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου για το Φεβρουάριο, η οποία μετακυλήθηκε στην εταιρεία από τη ΔΕΠΑ, εξαιτίας του αυξημένου κόστους των επιπλέον φορτίων LNG που αγοράστηκαν για την κάλυψη των αναγκών της χώρας, κυρίως λόγω της κατανάλωσης των ηλεκτροπαραγωγών.

Παρά την πρόσκαιρη αύξηση της τιμής για το Φεβρουάριο όμως (μετά τη σημαντικά μειωμένη τιμή του Ιανουαρίου), η εταιρεία Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας προσφέρει εξοικονόμηση μέχρι και 40% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και 70% συγκριτικά με το ηλεκτρικό ρεύμα για τη χρήση του ζεστού νερού και του μαγειρέματος.

Η εταιρεία Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας σύντομα θα είναι έτοιμη να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες και στην αγορά του ηλεκτρισμού, εκμεταλλευόμενη κυρίως την εμπειρία του μετόχου Εni -που έχει το 49% της εταιρείας και το management με το υπόλοιπο 51% να ανήκει στη ΔΕΠΑ- και δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στον ηλεκτρισμό εξυπηρετώντας περισσότερους από 9.000.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη.