Skip to main content

Aegean: Αύξηση 15% στην κίνηση εξωτερικού το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου

Η συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού ανήλθε σε 2,1 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σχέση με το 2016

Αύξηση 15% παρουσίασε η επιβατική κίνηση εξωτερικού της Aegean το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου 2017, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του  2016, μεταφέροντας 1,2 εκατ. επιβάτες.

Η βάση της Αθήνας είχε την μεγαλύτερη αύξηση, με τους επιβάτες εξωτερικού να αυξάνονται κατά 19%.

Η συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού ανήλθε σε 2,1 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σχέση με το 2016. Στο εσωτερικό δίκτυο, παρά τη μείωση των άγονων γραμμών που διαχειρίζεται η Olympic Air, αλλά και την είσοδο νέων αεροπορικών εταιρειών σε γραμμές, η εταιρεία διατήρησε σταθερό τον συνολικό αριθμό επιβατών της.

Σύμφωνα με την Aegean, στο σύνολο του δικτύου, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού, οι πληρότητες βελτιώθηκαν σημαντικά κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε 79%, από 71% την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε: «Η σημαντική επένδυση στο δίκτυο της Αθήνας, που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την ωρίμανση των προορισμών, αλλά και την ισχυρή ζήτηση για την Ελλάδα τη φετινή χρονιά, μας έδωσαν ένα πολύ καλό ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου. Η AEGEAN, επιχειρώντας σε 145 προορισμούς σε 40 χώρες, που αυξάνουν την προσβασιμότητα στην Ελλάδα και συνεχίζοντας να προβάλλει συστηματικά τα τοπικά της προϊόντα, συμβάλει για τέταρτη συνεχή χρονιά σε μια σταθερή αύξηση της κίνησης προς τη χώρα, στηρίζοντας τον τουρισμό και τη διάχυση του σε μικρούς νέους προορισμούς του εσωτερικού».