Skip to main content

Αδικεί το νομό Θεσσαλονίκης ο Καλλικράτης, σύμφωνα με τη ΝΔ

Την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Καλλικράτης» εξέφρασαν βουλευτές της ΝΔ, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μαζί με τον πρόεδρο της
Την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Καλλικράτης» εξέφρασαν οι βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων και μέλος της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μαζί με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Κατήγγειλαν την κυβέρνηση για «άκρατο κομματισμό» στη σύνταξη του «Καλλικράτη» και κυρίως στη χωροθέτηση των νέων δήμων, «αναξιοπιστία» και «αφερεγγυότητα» απέναντι στους εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης, διότι δεν έγινε η απαραίτητη διαβούλευση μαζί τους.

Ειδικότερα, για το νομό Θεσσαλονίκης και το πολεοδομικό συγκρότημα, είπαν ότι αδικούνται με τις συνενώσεις που προβλέπονται, και εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση ο δήμαρχος Αμπελοκήπων καταλόγισε ευθύνες και στον υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Χάρη Καστανίδη.

Σε σχέση με τις κινητοποιήσεις όσων αντιδρούν στον «Καλλικράτη» ο κ. Βαρτζόπουλος τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει κινητοποιήσεις που στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου.

Από τους δημοσιογράφους έγιναν ερωτήσεις για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με το οποίο φέρεται στη ΝΔ να έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Κώστα Γκιουλέκα στον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Κάθε άλλη δήλωση είναι απολύτως περιττή», δήλωσε ο Κώστας Γκιουλέκας.

Ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος και που. Όταν αποφασίσει θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα και όποια στήριξη θα είναι καλοδεχούμενη. Παράλληλα δήλωσε πως «η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο και τα 35 χρόνια σπουδαίας πορείας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου επιβάλλουν να είμαστε σοβαροί και να σεβόμαστε την παρουσία του. Αυτά που συμβαίνουν είναι απαράδεκτα».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι σε αδιέξοδο γιατί δεν έχει υποψήφιο δήμαρχο και προσπαθεί τεχνηέντως να μεταθέσει το πρόβλημα στο εσωτερικό της ΝΔ», τόνισε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του, ότι ενδιαφέρεται να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος.