Skip to main content

Άδειες: Βέλη από τον πρόεδρο του ΣτΕ κατά των παραιτηθέντων δικαστών

Έχω μια ευθύνη, να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονές της διασκέψεως, είπε για τη αναβολή της διάσκεψης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου τα περί πολιτικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αναβάλει τη διάσκεψη του Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες και, παράλληλα, άφησε αιχμές κατά των δύο δικαστών που παραιτήθηκαν χθες από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε μαζί με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τον πρωθυπουργό, ο κ. Σακελλαρίου αντέτεινε πως «οι δικαστικοί λειτουργοί δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποιήσεως πολιτικών επιδιώξεων».

Πρόσθεσε, δε, ότι «προσπαθούμε να επιτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας».

Αναφορικά με τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ, ο ίδιος παρατήρησε ότι «όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο, προσφέρουν κακή υπηρεσία και βλάπτουν τη δικαιοσύνη σε μία καίριας σημασίας περίοδο».

Απαντώντας στην κριτική που του ασκείται για την απόφασή του να αναβάλει «λόγω κλίματος» τη διάσκεψη του δικαστηρίου -στην οποία θα συζητούνταν οι αγωγές για τις τηλεοπτικές άδειες- υπογράμμισε: «Έχω μια ευθύνη, να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονές της διασκέψεως».

Ερωτηθείς πότε θα συγκαλέσει τη διάσκεψη του ΣτΕ για το διαγωνισμό, απάντησε ότι δεν θα κάνει προαναγγελία και πρόσθεσε ότι το εν λόγω ζήτημα είναι μια σοβαρή υπόθεση, αλλά όχι η «μόνη σοβαρή υπόθεση που διαχειρίζεται το δικαστήριο. Έχουμε και τους μισθούς, τις συντάξεις και την κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Το καθήκον μας είναι με τις αποφάσεις και την άψογη διαδικασία να βοηθούμε την ελληνική κοινωνία».