Skip to main content

Επίθεση Σιμόπουλου σε Τσίπρα για το μετρό Θεσσαλονίκης

Ο πρώην ΓΓ Δημοσίων Εσόδων επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρότασή του περί επαναδημοπράτησης του έργου του Μετρό.

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ανέφερε ότι, αν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την ανάδοχο κοινοπραξία, θα προχωρήσει στην επαναδημοπράτηση Μετρό Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε ο πρώην ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Στράτος Σιμόπουλος.

«Δεν γνωρίζει ότι αυτή η εξέλιξη θα επιβαρύνει το έργο με επιπλέον εκατομμύρια, διότι ο ίδιος εργολάβος, επειδή είναι εγκατεστημένος στο έργο και έχει στην διάθεσή του και τους Μετροπόντικες, θα αναδειχθεί μειοδότης στον νέο διαγωνισμό με μεγαλύτερη βέβαια τιμή, ενώ οι μέχρι σήμερα διεκδικήσεις του θα παραπεμφθούν στα Δικαστήρια, έχοντας πολλές πιθανότητες δικαίωσης. Φυσικά αυτό θα σημάνει την ολοκλήρωση του έργου πέραν του 2020», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Σιμόπουλος.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «μόνη και οικονομικότερη λύση για το Δημόσιο, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αποτελεί η ύπαρξη συμφωνίας και η άμεση επανέναρξη των εργασιών, οι οποίες έχουν διακοπεί από τα τέλη του 2014».

«Θυμίζω ότι, ενώ πέρσι αυτήν την εποχή στο έργο εργάζονταν εκατοντάδες εργαζόμενοι και μηχανήματα, σήμερα, μετά από 7 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο έργο υπάρχει μόνο το προσωπικό ασφαλείας», συμπληρώνει.

Ακόμη, ο κ. Σιμόπουλος ασκεί κριτική στον κ. Τσίπρα, για το γεγονός ότι έβαλε ξανά στο τραπέζι το θέμα της υποθαλάσσιας, «ξεχνώντας ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν στην  ακύρωση της κατασκευής της, με αποτέλεσμα η ανάδοχος κοινοπραξία να έχει σήμερα ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από το Δημόσιο, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

«Τέλος δεν ανέφερε τίποτε για τα υπόλοιπα έργα της Θεσσαλονίκης, που έχουν σταματήσει επί Κυβερνήσεώς του. Ενδεικτικά αναφέρω του κόμβους της δυτικής περιφερειακής, τα έργα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και τους δρόμους προς την Χαλκιδική», καταλήγει ο κ. Σιμόπουλος.