Skip to main content

Αδιανόητο να μην υπάρξει συναίνεση για την Ελλάδα, υποστηρίζει ο Μπαρόζο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε πως θα ήταν αδιανόητο να μην υπάρξει συναίνεση για την περίπτωση της Ελλάδας. Βέβαιος ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα δοθεί μια ευρωπαϊκή απάν
Aδιανόητο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συναίνεση για την περίπτωση της Ελλάδας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο κ.Μπαρόζο τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο είναι σημαντικό και έχει επείγοντα χαρακτήρα και απηύθυνε έκκληση στους «27» να λάβουν αποφάσεις που θα διασφαλίζουν τη σταθερότητα του ευρώ.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ, σύμφωνα με την οποία παρατείνονται πέραν του 2010, τα, ήδη, ελαστικά κριτήρια δανεισμού των τραπεζών, ο κ. Μπαρόζο είπε ότι ο ίδιος προσωπικά και συνολικά η Επιτροπή υποστηρίζουν αυτή την απόφαση ενός οργάνου, που, όπως σημείωσε, είναι ανεξάρτητο στις αποφάσεις του.

Θαπατέρο: Ευρωπαϊκή απάντηση με δεσμεύσεις για την περίπτωση της Ελλάδας

Την πεποίθηση ότι στη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ οι «27» ευρωπαίοι ηγέτες θα δώσουν μια ευρωπαϊκή απάντηση με δεσμεύσεις για την περίπτωση της Ελλάδας, εξέφρασε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της Σύνοδου Κορυφής με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο Θαπατέρο αφού χαρακτήρισε τη λύση των διμερών δανείων προς την Ελλάδα ως «λογική», τόνισε πως είναι επίσης αποδεκτή η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιμένοντας, ωστόσο, στην ανάγκη η λύση να είναι θεμελιωδώς ευρωπαϊκή.
«Η λύση πρέπει να ξεκινά από την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός πρωθυπουργός.

«Όταν μιλάμε για κοινό νόμισμα μιλάμε για κοινή ευθύνη»,είπε ο Θαπατέρο, τονίζοντας, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι «αυτό που θα κάνουμε δεν είναι να δώσουμε λεφτά στην Ελλάδα, αλλά να δανείσουμε χρήματα στην Ελλάδα τα οποία θα μας επιστρέψει με τόκους».