Skip to main content

Αδελφοποίηση Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται η αντιπροσωπεία των Ρώσων από την Αγία Πετρούπολη για την αδελφοποίηση του Δήμου τους με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται η αντιπροσωπεία των Ρώσων από την Αγία Πετρούπολη για την αδελφοποίηση του Δήμου τους με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ο Δήμος προχώρησε σε ακόμη μία αδελφοποίηση με ρωσικό Δήμο αφού είχε προηγηθεί αυτή με το Σοσνόβιυ Μπορ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών αλλά και πιθανή συνεργασία σε θέματα τουρισμού, παιδείας, οικονομίας και πολιτισμού.

O Δήμαρχος επαρχίας της Αγίας Πετρούπολης, Βαλερί Γκαρνέτς, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελεύθερης Θράκης», αφού ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την υποδοχή αναφέρθηκε και στις πολιτιστικές δράσεις που θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Εν τω μεταξύ με στόχο την προσέλκυση Ρώσων επενδυτών στο δήμο Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Έβρου, συνάντηση επιχειρηματιών του δήμου Αλεξανδρούπολης και του κεντρικού δήμου Αγ. Πετρούπολης, με τη συμμετοχή των δύο δημάρχων, Ευάγγελου Λαμπάκη και Valeri Garnets.

Η δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου, σε μία έκταση 500 στρεμμάτων ανάμεσα στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, οι δυνατότητες που προσφέρει το λιμάνι Αλεξανδρούπολης στη μεταφορά εμπορευμάτων μετά και τη σύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο, η αξιοποίηση της γεωθερμίας της περιοχής, ο σχεδιασμός λουτρόπολης περίπου 4,5 χιλιάδων τ.μ. με την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των επενδυτικών προτάσεων της ατζέντας του δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Από την πλευρά του ο κ. Garnets τόνισε ότι σε κυβερνητικό επίπεδο υπάρχει στη ρωσική κυβέρνηση σχέδιο ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα.

«Ωστόσο για εμάς έχουν ενδιαφέρον όλες οι προτάσεις, στον οικονομικό τομέα, του δήμου Αλεξανδρούπολης και γι’ αυτό θα τις συζητήσουμε. Ό,τι επενδυτικά σχέδια μας προταθούν θα προσπαθήσουμε να τα προωθήσουμε στους καθ’ ύλην αρμόδιους ώστε να έχουμε αποτέλεσμα.

Αυτό το πρωτόκολλο αδελφοποίησης θα δώσει τη δυνατότητα να συσφίξουμε περαιτέρω τις μεταξύ μας σχέσεις. Πιστεύω ότι η συνεργασία που ξεκινά τώρα θα έχει συνέχεια και τα αποτελέσματα θα είναι ανάλογα των ενεργειών και της προσπάθειας που θα κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Ποπώφ χαρακτήρισε τις συζητήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο δήμων ως μια έμπρακτη εκ μέρους της ρωσικής πλευράς υποστήριξη προς την Ελλάδα σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που ζει η χώρα και υπογράμμισε ότι εκ μέρους της Ρωσίας τίποτα δεν αλλάζει στη θέληση και ετοιμότητά της για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων σε μία ατζέντα που αγκαλιάζει τις πολιτιστικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές συνεργασίες.

Ο Μακεδών