Skip to main content

Αδειάζει η Θεσσαλονίκη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με σύμμαχο τις ιδανικές καιρικές συνθήκες συνεχίζεται και σήμερα η έξοδος των Θεσσαλονικέων για το Πάσχα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με σύμμαχο τις ιδανικές καιρικές συνθήκες συνεχίζεται και σήμερα η έξοδος των Θεσσαλονικέων για το Πάσχα, με την κίνηση στις εξόδους της πόλης να εμφανίζεται εντονότερη μετά το μεσημέρι.

Ολιγόλεπτη ταλαιπωρία υφίστανται, πάντως, οι εκδρομείς στα διόδια των Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας, όπου στις 2.30 το μεσημέρι σχηματιζόταν ουρά μισού χιλιομέτρου (στο ρεύμα προς Αθήνα), παρά το γεγονός ότι λειτουργούν έξι θυρίδες εξυπηρέτησης των οδηγών, συν δύο αυτόματης διέλευσης (TEOPASS).

Στο μεταξύ, με πληρότητες που προσεγγίζουν το 100% αναχωρούν μετά το μεσημέρι, για διάφορους προορισμούς, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, αν και το πρωί η κίνηση ήταν μάλλον περιορισμένη.

Εξάλλου, χωρίς προβλήματα διεξάγεται, μέχρι στιγμής, η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 4 το απόγευμα απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου, σε τμήματα των εθνικών οδών της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ανακοίνωσε ότι αύριο Μεγάλο Σάββατο, το τελευταίο δρομολόγιο λεωφορείων (αναχώρηση) από αφετηρία και τέρμα κάθε γραμμής, θα πραγματοποιηθεί στις 22:00, καθώς η λήξη εργασίας του προσωπικού κίνησης θα γίνει στις 23.30. Πάντως, η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο78Ν «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο», καθώς και τα νυκτερινά υπηρεσιακά λεωφορεία, θα λειτουργήσουν κανονικά, από τις 22:30΄έως τις 06:25΄.

Τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν σήμερα ανοιχτά μέχρι τις 7 το βράδυ, ενώ αύριο, Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι. Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 25 Απριλίου.