Skip to main content

Αχτσιόγλου: Παρελθόν η πολιτική εγκατάλειψης περιουσίας των ΦΚΑ

Η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των ΦΚΑ αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της απαξίωσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, είπε η υπουργός.

"Η πολιτική εγκατάλειψης της περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, που είχε ως αποτέλεσμα σήμερα το 49% των ακινήτων να παραμένει κλειστό, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν", επισημαίνει η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου στη Αυγή της Κυριακής με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες για την αξιοποίηση των ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου, "η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της απαξίωσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης συνολικά, με συνέπεια την απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία και την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας", μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η υπουργός αναφέρει ότι το πιλοτικό σχέδιο για την άμεση αξιοποίηση 24 εμβληματικών ακινήτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα αποτελέσει οδηγό για την επέκτασή του στο σύνολο των 1.126 ακινήτων σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, δηλώνει ότι το υπουργείο θα απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε όλους τους φορείς του Δημοσίου για χρήση περίπου 120 ακινήτων στη πρωτεύουσα, "με σκοπό την επίτευξη οικονομίας κλίμακος".