Skip to main content

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση τιμά τους αγώνες της εργατικής τάξης

Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, προσπαθεί να το κάνει έμπρακτα, τονίζει σε δήλωσή της για την Εργατική Πρωτομαγιά η υπουργός Εργασίας

Η σημερινή ημέρα «δεν είναι ούτε μουσειακό έκθεμα ούτε ημέρα κενή περιεχομένου» αλλά «αποτελεί ζωντανή υπενθύμιση ότι την ιστορία γράφουν οι συλλογικές διεκδικήσεις» δηλώνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Όπως επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου σε δήλωσή της στο ΑΜΠΕ «η κυβέρνηση τιμά τους αγώνες της εργατικής τάξης και, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, προσπαθεί να το κάνει έμπρακτα».

«Από την πρώτη στιγμή έθεσε ως βασικό στόχο την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα κατέστη κεντρικό θέμα στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Στην προσπάθεια αυτή συντάχθηκαν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα και οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις» αναφέρει.

Εξίσου σημαντική, όπως σημειώνει, «είναι και η μεθοδική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην παραβατικότητα και την αυθαιρεσία, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων: Με συντονισμένες ενέργειες στοχεύουμε στην καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας». Σ’ αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, εντάσσεται το πρόγραμμα στοχευμένων κοινών ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, τον ΕΦΚΑ, το ΣΔΟΕ και την οικονομική αστυνομία που ξεκινάει σήμερα.

«Το πρόβλημα είναι σημαντικό αλλά δεν είναι ανυπέρβλητο. Σε πρόσφατο έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε μεγάλη τράπεζα βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας και επιβλήθηκε για πρώτη φορά πρόστιμο ύψους 1.635.000 ευρώ. Τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν θα γίνονται ανεκτά» διαμηνύει.