Κυριακή 22 Απριλίου 2018
x

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ - ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, ανέφεραν οι δύο υπουργοί.

Συνάντηση με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωζώνης είχαν σήμερα Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 και ώρα 16.00 η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι υπουργοί ενημέρωσαν τους διπλωματικούς εκπροσώπους των χωρών-μελών της Ευρωζώνης για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ανέπτυξαν τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, όπου αναζητείται μία καθαρή λύση.

Επισημάνθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, και αναμένει πλέον από τους εταίρους έναν οδικό χάρτη για την έξοδο στις αγορές και άρα την έξοδο από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018. Όπως τόνισαν οι δύο Έλληνες υπουργοί, μόνον έτσι οι έλληνες πολίτες αλλά και οι διεθνείς επενδυτές θα αναγνωρίσουν την αλλαγή σελίδας που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Σε ανάρτησή της στην προσωπική της ιστοσελίδα στο facebook, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε σχετικά με τις συναντήσεις:

"Ενημερώσαμε σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τους διπλωματικούς εκπροσώπους των χωρών- μελών της Ευρωζώνης για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και αναπτύξαμε τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, όπου αναζητείται μία καθαρή λύση.

Επισημάναμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, και αναμένουμε πλέον από τους εταίρους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Μόνον έτσι οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι διεθνείς επενδυτές θα αναγνωρίσουν την αλλαγή σελίδας που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ