Skip to main content

Αχτσιόγλου: Αντιστεκόμαστε στην αύξηση ορίου των ομαδικών απολύσεων

Στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, επεσήμανε η υπουργός Εργασίας.

«Αντιστεκόμαστε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, και ιδίως στην αύξηση του ορίου, που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το ΔΝΤ», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών, η υπουργός τόνισε πως «η Ευρώπη αλλάζει και συγκλίνει προς τις θέσεις της Ελλάδος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και μένει αυτό να αποτυπωθεί και στους διαπραγματευτές των δανειστών».

Παράλληλα, η κα Αχτσιόγλου προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Επιθεωρήσεων Εργασίας, ενώ υποστήριξε ότι το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι μια «έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και όχι επιστροφή των όσων εκείνοι έχουν χάσει στη διάρκεια της κρίσης».

Όπως είπε η υπουργός, «στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας. Γι’ αυτό δίνουμε τη μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας».

Και η κα Αχτσιόγλου συμπλήρωσε ότι «η θέση αυτή της κυβέρνησης εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές και υποστηρίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και από το γνωστό πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων».

«Για τον ίδιο λόγο αντιστεκόμαστε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, και ιδίως στην αύξηση του ορίου, που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το ΔΝΤ», τόνισε και κατέληξε: «Τυχόν ικανοποίηση των απαιτήσεών τους δεν θα πετύχει τίποτα περισσότερο παρά να απορρυθμίσει περαιτέρω την ήδη απορρυθμισμένη αγορά εργασίας».