Skip to main content

ΑΧΕΠΑ: Ο Σαββίδης πληρώνει δύο γιατρούς του Παιδοογκολογικού

Ο διευθυντής του Τμήματος του ΑΧΕΠΑ, Ανδρέας Γιαννόπουλος, μίλησε για τη βοήθεια από τον Δικέφαλο και την επίσκεψη δύο ποδοσφαιριστών της ομάδας

Στην αποκάλυψη ότι ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στηρίζει εμπράκτως το Παιδοογκολογικό Τμήμα του ΑΧΕΠΑ, προχώρησε ο διευθυντής του Τμήματος, Ανδρέας Γιαννόπουλος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis 95,5.

Με αφορμή την επίσκεψη δύο ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου, του Λέο Μάτος και του Μαουρίτσιο, στο Τμήμα, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως η βοήθεια της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είναι πολύ σημαντική και συγκινητική, τονίζοντας ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου έχει αναλάβει το κόστος πληρωμής δύο γιατρών για να βρίσκονται στο Τμήμα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επίσκεψη δύο ποδοσφαιριστών: «Ήρθαν χθες και μοίρασαν δώρα και χαρά στα παιδιά του ογκολογικού. Η παρουσία αυτή τονώνει την ψυχολογία των παιδιών αυτών και βοηθάει δε μπορείτε να φανταστείτε σε τι βαθμό να ξεπεράσουν την αρρώστια τους. Ένας άνθρωπος που είναι χαρούμενος ξεπερνάει πιο εύκολα την αρρώστια τους. Χαρήκανε πάρα πολύ τα παιδιά με την παρουσία τους».

Για το τι του έκανε εντύπωση: «Η ανθρωπιά τους και το πώς αγκάλιασαν αυτά τα παιδιά. Έδειχναν άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν. Δεν ήρθαν τυπικά να αφήσουν απλά δώρα. Αγκαλιάσανε τα παιδιά και τους έδωσαν μεγάλη χαρά».

Για το εάν τα παιδιά ξέρανε για την επίσκεψη: «Ήταν έκπληξη και το χαρήκανε ιδιαίτερα. Ο φοβερός ΠΑΟΚτσής καταχάρηκε».

Για τη στήριξη του ΠΑΟΚ στο ογκολογικό: «Το παιδοογκολογικό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ΠΑΟΚ. Από τη διαθήκη του Παντελάκη αλλά και η συνέχεια της οικογένειας του ΠΑΟΚ να το στηρίξει. Είναι συγκινητική η προσπάθεια αυτή γιατί πέρα από το υλικό κομμάτι είναι και το ψυχικό. Ο Ιβάν Σαββίδης και η οικογένεια του ΠΑΟΚ πληρώνει δύο γιατρούς για να βρίσκονται μέσα στο παιδοογκολογικό τμήμα. Το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα και έρχεται ο ΠΑΟΚ και μας φέρνει γιατρούς. Στηριζόμαστε και ευχαριστούμε τον ΠΑΟΚ. Η ύπαρξη μας και η βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε στηρίζεται σε αυτά που μας παρέχει ο ΠΑΟΚ».