Skip to main content

ΑΑΔΕ: 44.000 οι φοροέλεγχοι το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Πιτσιλής, όπου συναντήθηκε με εφοριακούς της ευρύτερης περιοχής - Ξεπεράστηκε ο στόχος των 40.000 ελέγχων το καλοκαίρι

Τον στόχο των 40.000 φορολογικών ελέγχων από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο έχει ξεπεράσει κατά πολύ η ΑΑΔΕ, η οποία διενήργησε 44.000 ελέγχους σε όλη τη χώρα κατά τους θερινούς μήνες.

Η ΑΑΔΕ ξεπέρασε κατά πολύ και τον αριθμό των ελεγχών που έγιναν στην αντίστοιχη περίοδο, πέρσι και πρόπερσι όταν μέχρι τα τέλη Αυγούστου είχαν διενεργηθεί αντίστοιχα 36.000 και 26.000 έλεγχοι.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Γιώργος Πιτσιλής βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με μέλη του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής καθώς και των προϊστάμενων των εφοριών της περιφέρειας.

Στη συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου Εφοριακών τέθηκαν τα θέματα της προστασίας των εφοριακών κατά τη διάρκεια των ελέγχων, το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων καθώς και το ζήτημα της νομικής κάλυψης σε περίπτωση ποινικής και αστικής ευθύνης.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, ο κ. Πιτσιλής δεσμεύτηκε κατά τη συνάντηση ότι θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατεύει τους εφοριακούς προβλέποντας αυστηρότατες ποινές σε βάρος πολιτών που επιτίθενται σε ελεγκτή. Τα περιστατικά επιθέσεων σε εφοριακούς μετριούνται στο δάχτυλο ενός χεριού, όπως ισχυρίζεται πηγή της ΑΑΔΕ, και πως είναι λογικό όταν γίνονται περισσότεροι έλεγχοι να υπάρχουν και τέτοια περιστατικά.

Αναφορικά ακόμα με την αξιόλογηση, ο κ. Πιτσιλής ξεκαθάρισε ότι θα γίνει με βάση αξιοκρατικό σύστημα και πως θα μπουν συγκεκριμένα κριτήρια ανεξαρτήτως ηλικίας και εκπαίδευσης.

Μέσα στην εβδομάδα, άλλωστε, θα αναρτηθεί προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ κείμενο στο οποίο θα αναγράφονται οι λεπτομέρειες για την αξιολόγηση.

Τέλος, μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε, πάντα σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, στο θέμα της νομικής κάλυψης των ελεγκτών. Για το ζήτημα αυτό ο κ. Πιτσιλής υπογράμμισε ότι εχει συσταθεί ομάδα που εξετάζει το ζήτημα ώστε να λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παρούσα στη συνάντηση με τον κ. Πιτσιλή και τους προϊσταμένους των εφοριών ήταν η Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.