Skip to main content

Α.Τζιτζικώστας «Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα»

«Ο στόχος είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζεται η πόλη μας, ώστε να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες των κατοίκων της».
Αισιόδοξος για εκλογικό αποτέλεσμα δηλώνει ο  υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας . Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια παραπλάνησης των ψηφοφόρων και ζητά από τους πολίτες να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά .Σε αποκλειστική συνέντευξη στην voria.gr μιλά για

 - τις «ακάλυπτες» επιταγές του ΠΑΣΟΚ

-την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε

- την πίστη του στην πολιτική ωριμότητα των ψηφοφόρων

- τον στόχο του να πάει η Θεσσαλονίκη μπροστά

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών;

Οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης και το διακύβευμα τους είναι η επιλογή που θα κάνουν οι πολίτες ανάμεσα σε δύο διαφορετικές πολιτικές και, κυρίως, νοοτροπίες. Από τη μία είναι η  παράταξή μας και ο Κώστας Καραμανλής που επέλεξε να πει στους πολίτες δυσάρεστες αλήθειες και να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για να ξεπεράσει η χώρας μας τη δύσκολη συγκυρία. Χωρίς να ωραιοποιήσει καταστάσεις και κυρίως χωρίς να πει ψέματα και να προσπαθήσει να κοροϊδέψει τους πολίτες. Από την άλλη είναι μία παράταξη η οποία κυβέρνησε τη χώρα είκοσι χρόνια και κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα χρέος για το οποίο κάθε χρόνο πληρώνουμε 12 δις ευρώ σε τόκους και παρόλα αυτά, ο αρχηγός του εξακολουθεί να επιλέγει το δρόμο του λαϊκισμού και της παραπλάνησης των πολιτών. Υπόσχεται πράγματα που δεν μπορούν να εφαρμοστούν και συνειδητά κρύβει την πραγματική του ατζέντα.

Απομένουν λίγες ώρες για ν’ αρχίσει η προσέλευση των πολιτών στην κάλπη. Πιστεύετε ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την πολιτική του κόμματος σας;   

 Είμαι αισιόδοξος, γιατί πιστεύω ότι  τελικά οι πολίτες με την ωριμότητα που διαθέτουν, θα επιβραβεύσουν την παράταξη που επέλεξε να τους πει την αλήθεια και να τους παρουσιάσει το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει από την ερχόμενη Δευτέρα. Αποδοκιμάζοντας έτσι, όσους ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας, προσπάθησαν να ακουστούν ευχάριστοι και να  ξεγελάσουν τους πολίτες. Αυτούς που επιλέγουν να κρύβονται για να μην δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από όσα έχουν εξαγγείλει.

 
Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει τον «δύσκολο δρόμο» που προτείνει η Νέα Δημοκρατία;

Είναι φανερό ότι μέσα από τις ακάλυπτες επιταγές και υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να γίνει ούτε άμεση, ούτε δυναμική ‘’επανεκκίνηση της οικονομίας’’. Αυτό που χρειάζεται η χώρα μας είναι σταθερότητα και συγκεκριμένο σχέδιο. Η αλήθεια είναι πως μόνον αν τολμήσουμε σήμερα μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη και την ευημερία στα χρόνια που έρχονται. Και για να τολμήσουμε, πρέπει να εμπιστευτούμε τη διακυβέρνηση της χώρας σε αυτόν που έχει το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να προχωρήσει τις πολιτικές που απαιτούνται. Η κρισιμότητα της περιόδου που βιώνουμε δεν αφήνει περιθώρια για πειράματα. Στις 4 Οκτωβρίου αποφασίζουμε εάν θα επιβραβεύσουμε αυτούς που χωρίς σχέδιο και με ευχάριστα λόγια προσπαθούν να ξεγελάσουν τους πολίτες ή αν θέλουμε η χώρα μας να προχωρήσει μπροστά. Στο δίλημμα αυτό η απάντηση είναι ξεκάθαρη.

 Γιατί να  ψηφίσουν Απόστολο Τζιτζικώστα οι πολίτες της Θεσσαλονίκης;

 Είμαι ένας νέος άνθρωπος , με πολύ όρεξη για δουλειά και πιστεύω ότι έχω πολλά  να προσφέρω ακόμη. Αφουγκράζομαι τις ανάγκες των συμπολιτών  μου, ακούω τους προβληματισμούς τους και προσπαθώ να  συνεισφέρω όπως μπορώ στην αγώνα που κάνουμε να επανακτήσει η Θεσσαλονίκη όλα αυτά που της στέρησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Ο στόχος είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ,που χρειάζεται η πόλη μας ώστε  να μπορεί ν’ ανταποκριθεί  στις   προσδοκίες των κατοίκων της. Ψηφίζουμε με το χέρι στην καρδιά και την σκέψη στο μέλλον. Για το λόγο αυτό ζητώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Για να παραμείνω στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια που κάνουμε να πάμε τη Θεσσαλονίκη μας μπροστά.Στα δύο χρόνια που βρίσκομαι στο Κοινοβούλιο, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλλω στην προσπάθεια του Κώστα Καραμανλή να βγάλουμε οριστικά τη Θεσσαλονίκη από την εποχή της μακέτας και των υποσχέσεων που ακούγαμε τόσα χρόνια. Προτεραιότητα μου ήταν οι ανάγκες του πολίτη και με  την ίδια λογική και τις ίδιες αρχές, θα συνεχίσω να πορεύομαι.