Skip to main content

3ο Συνέδριο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Με θέμα «Καινοτομία και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στους Τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Βιοτεχνολογίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Επιστημών Υγείας».
Tο 3ο Συνέδριο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται στο συνεδριακό κέντρο του ΕΚΕΤΑ (6ο χλμ Χαριλάου-Θέρμης), την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 09:00, με θέμα: «Καινοτομία και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στους Τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Βιοτεχνολογίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Επιστημών Υγείας».

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης. 

Σκοπός του συνεδρίου είναι η προαγωγή και διάχυση της γνώσης, η προώθηση των επιστημονικών συζητήσεων καθώς και η θεμελίωση ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των ακαδημαϊκών, ερευνητικών, επιχειρηματικών, επενδυτικών και βιομηχανικών φορέων από τη Γαλλία και την Ελλάδα σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, «Πράσινη» Βιοτεχνολογία, Νανοτεχνολογία με εφαρμογές σε Ενέργεια και Περιβάλλον καθώς και Νανοτεχνολογία με εφαρμογές στις Επιστήμες Υγείας.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες από τους ερευνητικούς οργανισμούς INRA (Institut National de la Recherche Agronomique) - CEA/LETI  (Laboratoire d’Electronique et Technologie de l’Information), CEA/INES – (Institut National de l’Energie Solaire), το ΚΑΠΕ, την Ακαδημία Αθηνών, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΕΚΕΤΑ.

Το Συνέδριο απευθύνεται στην Επιχειρηματική, Ακαδημαϊκή και Ερευνητική κοινότητα. Οι επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου θα είναι η ελληνική και η γαλλική με ταυτόχρονη μετάφραση.