Skip to main content

ΝΔ: Ουρές για την πρεμιέρα της Πολιτικής Ακαδημίας στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής από τα τοπικά στελέχη. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι κύκλοι το αμέσως επόμενο διάστημα. Τι λένε οι αρμόδιοι.

Ευχάριστο «πονοκέφαλο» αποτελεί για τη ΝΔ Θεσσαλονίκης η πρώτη εκδήλωση της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών στην πόλη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Κι αυτό, επειδή οι αρμόδιοι έχουν να κάνουν μια πολύ αυστηρή επιλογή των συμμετεχόντων, καθώς το ενδιαφέρον, αλλά και τα στελέχη που θα προσκληθούν είναι εκατοντάδες και για τον πρώτο κύκλο θα επιλεγούν μόνον 70.

Τόσους χωράει η αίθουσα της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, που διατίθεται για την πρώτη αυτή εκδήλωση της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών, η οποία αποτελεί και προσωπικό στοίχημα του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού, αρμόδιος για θέματα αξιολόγησης και επιμόρφωσης στελεχών στη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Βλαχοκώστας, επισήμανε στη Voria.gr ότι «η ζήτηση για συμμετοχή στον πρώτο κύκλο της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών είναι πολύ μεγάλη. Όπως έγινε και στην πρώτη εκδήλωση της Αθήνας θα γίνει αυστηρή επιλογή σ' αυτή τη φάση για τη συμμετοχή στελεχών, που έχουν ενεργό και κεντρικό ρόλο. Σκεφτείτε ότι πρέπει να προσκαλέσουμε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής στην περιοχή μας, τους προέδρους και τα μέλη ΝΟΔΕ, ΔΗΜΤΟ, γραμματείς κτλ., δηλαδή έναν αριθμό ατόμων που ξεπερνά τους 300. Εβδομήντα θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο, όμως θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Θα τηρηθεί μια σειρά προτεραιότητας για τα στελέχη εκείνα που έχουν έναν πιο κεντρικό ρόλο και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Πρώτο μας μέλημα είναι η κινητοποίηση των στελεχών μας, ενώ θα ακολουθήσουν και σεμινάρια επικοινωνίας, μεστού πολιτικού λόγου κτλ.».

Στη ΝΔ αποσκοπούν να δημιουργήσουν ενιαία πολιτική φιλοσοφία και έκφραση στην κοινωνία και γι' αυτό γίνονται και τα σεμινάρια επιμόρφωσης, που θα εξειδικευτούν ανά τομέα (π.χ. αγροτικός, οικονομία κ.ά.) και θα αποκτήσουν σταδιακά εξειδικευμένο αντικείμενο και συγκεκριμένη στοχοποίηση.

Τα στελέχη μάλιστα θα χωριστούν σταδιακά σε εκείνα που «εκπροσωπούν» το κόμμα με πολιτικό λόγο και εικόνα στην τηλεόραση και στα ΜΜΕ γενικότερα και σε εκείνα που «εκπροσωπούν» το κόμμα στην κοινωνία, στα καφενεία κτλ.

«Η Νέα Δημοκρατία, φιλοδοξώντας να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό – στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης και πολιτικό προσωπικό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις, προχωρά σε μια καινοτόμα δράση με σκοπό να επιμορφώσει το ανθρώπινο δυναμικό της, εγκαινιάζοντας την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών. Μέσα από την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών η ΝΔ επιδιώκει να διαμορφώσει πολιτικά στελέχη τα οποία θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο του κόμματος στο κεντρικό και σε επιμέρους περιβάλλοντα (επιστημονικό, επαγγελματικό, παραγωγικό, συνδικαλιστικό κ.λπ.), αλλά και τη διαμόρφωση πολιτικού δυναμικού το οποίο θα συνεπικουρεί αποτελεσματικά και πειστικά για την διεύρυνση της απήχησης του ιδεολογικού στίγματος και του προγραμματικού λόγου της παράταξης», αναφέρει στην ενημερωτική επιστολή του προς τους προσκεκλημένους για να συμμετάσχουν στην πρώτη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο. Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη και την ευθύνη της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας. Οι εισηγητές της Πολιτικής Ακαδημίας είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της Στρατηγικής και Επικοινωνίας. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε κύκλοι της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών σε Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης», τονίζει ο κ. Αυγενάκης.

Πάντως, μόλις χτες ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Γιάννης Οικονόμου, αντικαταστάθηκε. Δεν ήταν όμως διαζύγιο, αλλά μια «βελούδινη» μετάβαση σε άλλο πόστο, που κυρίως όμως απασχολεί τα εσωτερικά του κόμματος και δεν έχει δημιουργήσει πικρίες ή τριβές.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του ίδιου του κ. Οικονόμου στο facebook για την αλλαγή πόστου: «Ο ένας χρόνος που πέρασα ως Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ ήταν για εμένα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδος. Η εμπειρία για μεγάλο χρονικό διάστημα του 'πρωινού καφέ', η συμμετοχή στη οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, η παραγωγή των ενημερωτικών σημειωμάτων, οι ομάδες εργασίας και τα policy papers, οι εκδηλώσεις και φυσικά η πολιτική ακαδημία που θεσμοθετήσαμε είναι αυτά που έκαναν, θέλω να πιστεύω, αυτό το χρόνο δημιουργικό και παραγωγικό.
Ένας καλός φίλος, ικανότατος επιστήμονας και ξεχωριστός άνθρωπος, ο Χρήστος Ταραντίλης, αναλαμβάνει την Γραμματεία και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, για την οποία είμαι σίγουρος. Σε αυτή του την προσπάθεια θα πλαισιώνεται από τους αναπληρωτές του στους οποίους εύχομαι καλή συνέχεια και καλή αρχή. Πρόκειται για ικανότατα στελέχη με τα οποία είχα την τύχη και την χαρά να συνεργαστώ πολύ στενά αυτό τον ένα χρόνο. Μαίη, Βίκη, Νίκο και Νίκο καλή δύναμη. Θα μου επιτρέψετε να πω ξεχωριστά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στον φίλο και χρόνια στενό μου συνεργάτη Κώστα Μπακογιάννη και για τη δική του τοποθέτηση σε θέση αναπληρωτή Γραμματέα. Θέλω να ευχαριστήσω το πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του, τους συνεργάτες του, το γραμματέα της ΠΕ., τους άλλους γραμματείς καθώς και τους εργαζόμενους στο κόμμα για την συνεργασία που είχαμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 80 και πλέον ανθρώπους που εθελοντικά συμμετείχαν στις ομάδες εργασίας που συγκροτήσαμε αυτό το χρόνο. Ήταν μεγάλη η τιμή και η χαρά να δουλέψω μαζί σας και η παρουσία σας είναι πλούτος για τη ΝΔ. Με κανέναν δεν θα χαθούμε. Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε και προχωράμε μπροστά!!!».

Όπως ανακοίνωσε η ΝΔ, ο Α΄ κύκλος της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της ΝΔ για τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 21-22 Ιανουαρίου 2017, στα Γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής (Μιχαήλ Καλού 6 – Τ.Κ. 54629, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310.232555) και θα ακολουθήσει και άλλος κύκλος.

Σε κάθε κύκλο της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών, θα συμμετέχουν περί τα 70 κεντρικά στελέχη της Παράταξης. Οι ώρες των διαλέξεων είναι: Σάββατο : 10:30 – 14:00 και Κυριακή: 10:30 – 17:00. Θα λάβετε αναλυτικό πρόγραμμα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους γίνονται στο σύνδεσμο bit.do/nd-thes-academy έως την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 στη 1:00 μ.μ.. Απαραίτητη προϋπόθεση προτού προχωρήσει κάποιος στην εγγραφή στην Πολιτική Ακαδημία, είναι να έχει αποκτήσει την Κάρτα Μέλους του Κόμματος ή το μοναδικό αναγνωριστικό αίτησης (my.nd.gr).