Skip to main content

25η Έμπορο-βιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

Θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2009 και για τη διοργάνωσή της συνεργάζονται για άλλη μια φορά το Επιμελητήριο Κοζάνης και το «Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης».
Από 18 ως 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης στα Κοίλα η Έμπορο-βιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας,που γιορτάζει φέτος 25 χρόνια συμβολής στην ανάπτυξη τηςεπιχειρηματικής δραστηριότητας της τοπικής οικονομίας. Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Κοζάνης και το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης,  συμμετέχουν περισσότερες από 130 επιχειρήσεις που προέρχονται από όλους τους οικονομικούς κλάδους. Συμφωνα με τους διοργανωτές, η Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας δεν αποτελεί απλά μια προσπάθεια προώθησης και πώλησης προϊόντων σε περισσότερες αγορές, αλλά κυρίως μια ουσιαστική αφορμή να γνωρίσουν οι χιλιάδες επισκέπτες και ο ντόπιος πληθυσμός τις δυνατότητες και τα επιτεύγματα της δραστηριότητας της βιοτεχνίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονία αλλά και των άλλων περιοχών της χώρας από τις οποίες προέρχεται σημαντικός αριθμός εκθετών.

Η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί 25 χρόνια τώρα ως αναπτυξιακός μοχλός που συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων, στην αύξηση της εξωστρέφειας και των εξαγωγών, αλλά και σε αποκεντρωτικές αναπτυξιακές διαδικασίες. Πέρα από αυτά και από πολλά άλλα οφέλη  που προκύπτουν  για την περιοχή από την 25χρονη λειτουργία της Έκθεσης, σημαντικότατος είναι και ο ρόλος της ως «μηχανισμός» εμπορικής διασύνδεσης της περιοχής μας με  άλλες περιφερειακές αγορές της Χώρας μας, και ακόμα και με αυτές των γειτονικών Βαλκανικών Χωρών.