Skip to main content

Δύο μεγάλα projects που ετοιμάζουν οι Γάλλοι στην Ελλάδα

Τα σχέδια θα εξελιχθούν καλύτερα, αν ενεργοποιηθεί η Επενδυτική Τράπεζα, που χρειάζεται αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

Δύο πολύ μεγάλα projects κυοφορούνται το τελευταίο διάστημα. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, η γαλλική Alstom θέλει να εξασφαλίσει ένα μεγάλο project επί ελληνικού εδάφους:

Την ανανέωση – εκσυγχρονισμό των βαγονιών του μετρό της Αθήνας. Αυτός ήταν και ο βασικός (ίσως και μοναδικός) στόχος του επικεφαλή της, όταν βρέθηκε στη χώρα μας, συνοδεύοντας τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Επίσης, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υπέγραψε συμφωνία με γαλλική εταιρεία με την οποία προβλέπεται άνοιγμα γραφείου της στην Ελλάδα, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη δημιουργία λογισμικού επί ελληνικού εδάφους.

Κι όλα αυτά τα σχέδια θα εξελιχθούν καλύτερα, αν ενεργοποιηθεί η Επενδυτική Τράπεζα. Μόνο που χρειάζεται και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο. Το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 1 δις ευρώ. Και κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, για έναν απλό λόγο: Δεν υπάρχει.

Γίνεται ωστόσο προσπάθεια να βρεθεί εντός και εκτός συνόρων. Ήδη οι πρώτες προσεγγίσεις έχουν γίνει σε Ρωσία, Κίνα και ΕΕ.