Skip to main content

19ο ΦΝΘ: Οι νικητές των φετινών βραβείων Docs in Progress

Την απονομή έκανε η κριτική επιτροπή των φετινών Docs in Progress, που αποτελούνταν από τους Γιούρι Αβέρωφ, Monika Mikusova και Francis Kandel.

Η απονομή των βραβείων της Αγοράς Ντοκιμαντέρ του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για το τμήμα των Docs in Progress πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στο κατάμεστο “Δωμάτιο με Θέα”, του Ολύμπιον.

Μέσα σε μια χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα, με τους δημιουργούς να ανταλλάζουν απόψεις και προσωπικές ιστορίες, την απονομή έκανε η κριτική επιτροπή των φετινών Docs in Progress, που αποτελούνταν από τους Γιούρι Αβέρωφ (παραγωγός, Anemon Productions, Ελλάδα), Monika Mikusova (αγοραστής προγράμματος, RTV Σλοβακία, Σλοβακία) και Francis Kandel (αγοραστής προγράμματος, Canal +, Γαλλία).

Το πρώτο βραβείο για υπηρεσίες post-production αξίας 15.000 ευρώ που χορηγεί η ελληνική εταιρία post-production 2|35 Inc, απονεμήθηκε στην ταινία Castle σε σκηνοθεσία Hamed Zolfaghari – Ιράν (Εταιρεία Παραγωγής: Crazy Woodpecker Film Studio, Παραγωγή: Hamed Zolfaghari, Nina Amin Zadeh). «Είμαι ενθουσιασμένος. Δεν το περίμενα, σας ευχαριστώ πολύ όλους, ευχαριστώ πολύ το Φεστιβάλ. Είμαι πολύ χαρούμενος» είπε συγκινημένος ο σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Το δεύτερο βραβείο MuSou σε υπηρεσίες ήχου και μουσικής αξίας έως και 6.500 ευρώ, απονεμήθηκε στην ταινία Kiruna 2.0 σε σκηνοθεσία της Greta Stocklassa – Τσεχία (Εταιρεία Παραγωγής: Analog Vision s.r.o., Παραγωγή: Veronika Kührová, Michal Kráčmer, Συμπαραγωγή: Ondřej Šejnoha). O παραγωγός της ταινίας ανέφερε: «Ευχαριστούμε πολύ για το βραβείο. Κάθε φορά που ερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι είμαστε τυχεροί. Κερδίσαμε και πέρσι, συνολικά έχουμε κερδίσει τρία βραβεία. Ελπίζω να έρθουμε και του χρόνου και ελπίζω να απολαύσετε την ταινία».